NAPRAVITE OMILJENI DORUČAK U SRBIJI BEZ KAPI ULJA: Natopite PRŽENICE u OVO, biće i SOČNE i HRSKAVE
Prženice, Foto: Bakina Kuhinja

recept

NAPRAVITE OMILJENI DORUČAK U SRBIJI BEZ KAPI ULJA: Natopite PRŽENICE u OVO, biće i SOČNE i HRSKAVE

Prženice su idealan način da iskoristite stari hleb od prethodnih dana, ali i da pripremite obrok za manje od 10 minuta

Objavljeno:

Prženice su omiljenim doručak mnogima, a evo kako da ih spremite u rerni bez kapi ulja.

Prženice su idealan način da iskoristite stari hleb od prethodnih dana, ali i da pripremite obrok za manje od 10 minuta. Idealne su za doručak, a odlično će poslužiti i kao večera ili užina.

Prženice, Hleb, Doručak
foto: Bakina Kuhinja

Iako veoma ukusne, one imaju jednu manu - upijaju mnogo ulja u toku prženja. Ipak, i za ovo postoji rešenje - priprema u rerni. Ovako spremljene neće upiti ni kap ulja, a ukus će biti odličan kao i kada se pripremaju na tradicionalni način.

Sastojci:

10 parčica hleba

3 jajeta

100 ml mleka

prstohvat soli

Prženice
foto: BAKINA I DEKINA KUHINJA

Priprema:

Jaja umutite sa mlekom i dodajte so. Svako parče hleba dobro natopite mešavinom, pa ređajte u pleh obložen papirom za pečenje. Ako je hleb tvrđi i stariji, natopljne prženice ostaviti da odstoje pet minuta u plehu, pa ih staviti da se peku.

Pecite ih u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 15 minuta ili dok ne dobiju zlatno-žutu boju.

Atmosfera u kuhinji emisije Majek i snajke:

00:55

RADNA ATMOSFERA U KUHINJI MAJKE I SNAJKE! Rašina reakcija na specijalitet nasmejala sve u studiju

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.