AKO MAČKA SEDNE PORED VAS, TO SIGURNO ZNAČI OVO: Želi da vam KAŽE VAŽNU STVAR, evo i koju
Mačka, Foto: Instagram/nala_cat

paŽnja

AKO MAČKA SEDNE PORED VAS, TO SIGURNO ZNAČI OVO: Želi da vam KAŽE VAŽNU STVAR, evo i koju

Neki stručnjaci za mačke reći će da, sedeći na laptopu dok radite na njemu ili knjizi dok je čitate, životinja obeležava teritoriju. Čak i ako ga vi koristite, žele vam dati do znanja da je taj predmet i dalje u njihovom “vlasništvu”

Objavljeno: 10:02h

Mnogi ljudi misle da mačke pokazuju ljubomoru kada pokušavaju da stanu između vas i bilo čega što radite. Sklone su tome da sednu na tastaturu računara kada pokušavate da pišete ili se jednostavno "ugnjezde" u knjigu dok je čitate. Iskazuju li mace takvim ponašanjem ljubomoru?

Stručnjaci za ponašanje životinja kažu da mačke na taj način zapravo traže toplinu, dobro mesto s kojeg mogu posmatrati okolinu ili traže pažnju vlasnika.

Telesna temperatura kod mačaka je viša nego kod ljudi, između 38 i 39,5 stepeni Celzijusa i zato vole topla sunčana mesta i vaš laptop koji se ugreje dok radi. Neki veruju i da mačke to rade jer ta mesta imaju vaš miris, a to im itekako odgovara s obzirom na to da ste vi osoba koja se brine o njima, hraneći ih i mazeći. Zbog toga vaša ljubimica voli sve što ima vaš miris, piše Zadovoljna.hr.

Mačka
foto: Instagram/nala_cat

Neki stručnjaci za mačke reći će da, sedeći na laptopu dok radite na njemu ili knjizi dok je čitate, životinja obeležava teritoriju. Čak i ako ga vi koristite, žele vam dati do znanja da je taj predmet i dalje u njihovom “vlasništvu”.

Dakle, jesu li mačke ljubomorne kada stanu između vas i onoga što radite? Možda, zapravo, traže vašu pažnju.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.