STAVITE OVU SMESU U KUĆU I VIŠE NIKAD NEĆETE IMATI PROBLEM SA SMRDIBUBAMA: Najbolja zamka za PROLEĆNE NAPASNIKE
Smrdibuba, Foto: WIkipedia/Yerpo

video

STAVITE OVU SMESU U KUĆU I VIŠE NIKAD NEĆETE IMATI PROBLEM SA SMRDIBUBAMA: Najbolja zamka za PROLEĆNE NAPASNIKE

Jedino pitanje koje je ostalo neotkriveno jeste postoji li način da ih se rešimo?

Objavljeno: 20:58h

Stanovnici Srbije će ponovo imati mnogo problema sa smrdibubama koje koriste svaki otvor na prozoru ili vratima da uđu u kuću. Njihov boravak u zatvorenom prostoru može biti veoma neprijatan, ali i za to postoji rešenje...

Verovatno ste već ste navikli da razni insekti s vremena na vreme posete vaš dom. Međutim, jedne večeri čujete neobično zujanje i primećujete braon bubu koja puzi po vašem zidu. Vođeni prethodnim iskustvima sa insektima, uzimate maramicu i ubijate bubu, ali tada shvatate da po sobi kreće da se širi prilično neprijatan miris. Ubili ste smrdibubu.

smrdibube
foto: Profimedia

Ako ste se do tada pitali kako su ovi insekti dobili naziv, eto odgovora. Međutim, do sada su gotovo svi imali prilike da se upoznaju sa ovim bezopasnim insektima, a jedino pitanje koje je ostalo neotkriveno jeste postoji li način da ih se rešimo?

Najsigurnije je da na sve prozore i vrata postavite zaštitnu mrežicu, ali imajte u vidu da one mogu da se provuku i kroz rupe širine nekoliko milimetara. Osim toga, uvlače se i u odeću, kosu, torbe, pa ih lako i neopaženo možete uneti sa sobom.

Mnogi imaju svoje recepte kako da se obračunaju sa smrdibubama, a za ovu kažu da je najbolja.

Potrebno vam je:

Flaša od 2 litra

1 žilet

LED lampa

Crna izolir traka

Krep traka

1 uski, dugački predmet, poput olovke

Priprema:

Flašu presecite sledeći gornju liniju papira s nazivom pića, na dno stavite upaljenu lampu i poklopite naopako odsečenim gornjim delom flaše. Pre toga oblepite dno crnom trakom.

Uzduž zalepite nekoliko mat traka koje će služiti kao merdevine smrdibubama da se lakše popnu do svoje zamke. Kada upadnu u flašu, one neće da znaju kako da se kroz uzan otvor popnu nazad i da izađu.

Najbolji način da se rešite krpelja:

02:09

NAJBOLJI NAČIN DA SE ZAŠTITITE OD KRPELJA: Samo par kapi ulja tera bube i napasti DALEKO od vas

(Espreso/NationalGeographic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.