OVAKVU DOMAĆU POGAČU PUNJENU SIROM DOMAĆICE JOŠ UVEK NISU SPREMALE: Ukusnija je od BILO KOJE DRUGE, recept KIDA
Domaća pogača punjena sirom, Foto: Printscreen/Youtube/ Qiong Cooking

ZAPIŠITE

OVAKVU DOMAĆU POGAČU PUNJENU SIROM DOMAĆICE JOŠ UVEK NISU SPREMALE: Ukusnija je od BILO KOJE DRUGE, recept KIDA

Pogaču možete da jedete uz bilo koji obrok, a dobro je rešenje i za svečanu prazničnu trpezu

Objavljeno:

Umesite testo i napravite domaću pogaču punjenu krem sirom.

Topla i domaća pogača nas vraća u detinjstvo i pravo u bakinu kuhinju. Nekada se hleb nije kupovao, nego se uglavnom mesio domaći koji je bio svež i po par dana, a danas mnogi izbegavaju da se bave pripremom domaćeg testa. Ali, nije komplikovana za pripremu, a super je što se puni krem sirom što je čini ukusnijom nego inače. Pogaču možete da jedete uz bilo koji obrok, a dobro je rešenje i za svečanu prazničnu trpezu.

Sastojci:

140 ml mleka

2 kašike šećera

Badnjača, Pogača
foto: Printscreen/Youtube/ Home Made Recipes

1 kašičica kvasca

200 g brašna

1/4 kašičice soli

20 g neslanog putera

Za punjenje:

Badnjača, Pogača
foto: Printscreen/Youtube/ Home Made Recipes

180 g krem sira

žumance

Priprema: U toplom mleku razmutite kvasac i šećer, pa dodajte prosejano brašno i so. Umesite testo, pa pokrijte i ostavite da odmori 15 minuta. Prebacite testo na radnu površinu, pa dodajte puter sobne temeperature i ponovo umesite da se sastojci sjedine.

Badnjača, Pogača
foto: Printscreen/Youtube/ Home Made Recipes

Pokrijte i ostavite da odmori nekih 30 sata. Testo razvucite, pa sipajte krem sir na sredinu, a onda oblikujte loptu od testa ponovo. Ponovo razvucite testo, pa prebacite na pleh obložen pek papirom i pokrijte providnom folijom. Ostavite da odstoji nekih 40 minuta. Zatim testo izbockajte viljuškom, a onda premažite umućenim žumancetom. Pecite u zagrejanoj rerni na 170°C oko 20 minuta.

(Espreso/Stvar ukusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.