OVO JE TRADICIONALNI RECEPT ZA SELJAČKI SATARAŠ: Samo naše BAKE znaju KOJI SASTOJAK daje posebnu AROMU, dodajte ga
Sataraš, Foto: Printscreen/Youtube/ Reci Peci

SOČNO

OVO JE TRADICIONALNI RECEPT ZA SELJAČKI SATARAŠ: Samo naše BAKE znaju KOJI SASTOJAK daje posebnu AROMU, dodajte ga

Poslužuje se kao toplo predjelo, prilog jelu od mesa ili samostalan obrok, ali može se jesti i hladan

Objavljeno:

Počinje period lepšeg vremena , a sa njim dolazi i povrće i voće i mnoga jela koja nismo imali tokom zime.

Jedno od takvih jeste sataraš.

Sataraš sa jajima, Sataraš
foto: Printscreen/Youtube/ VIDEO COOK - Recipes and Tips

Sataraš je jelo od povrća, najčešće paradajza, paprike i crnog luka. U zavisnosti od kraja u kom se priprema zove se još i bećarac ili bećar-paprikaš. Poslužuje se kao toplo predjelo, prilog jelu od mesa ili samostalan obrok, ali može se jesti i hladan.

Takođe u nekim krajevima uobičajeno je dodati i jaje. Od začina se dodaje so, a po želji biber i origano. Jelo se priprema u širokom tiganju kako bi tečnost brže isparila, a povrće zadržalo željenu čvrstoću.

Sastojci:

1 crni luk

1 paradajz

2 paprike

3 jajeta

Sataraš
foto: Printscreen/Youtube/ Reci Peci

so, biber

ulje za prženje

Priprema:

Isecite luk sitno i propržite na ulju. Potom dodajte papriku seckanu na kockice, pa kad ona omekša dodajte iseckan paradajz.

Krčkajte par minuta dodajte umućena jaja i začinite. Gotovo je kad se jaja isprže.

(Espreso/Stvar ukusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.