SOČNO
OVO JE TRADICIONALNI RECEPT ZA SELJAČKI SATARAŠ: Samo naše BAKE znaju KOJI SASTOJAK daje posebnu AROMU, dodajte ga
Poslužuje se kao toplo predjelo, prilog jelu od mesa ili samostalan obrok, ali može se jesti i hladan
Počinje period lepšeg vremena , a sa njim dolazi i povrće i voće i mnoga jela koja nismo imali tokom zime.
Jedno od takvih jeste sataraš.
Sataraš je jelo od povrća, najčešće paradajza, paprike i crnog luka. U zavisnosti od kraja u kom se priprema zove se još i bećarac ili bećar-paprikaš. Poslužuje se kao toplo predjelo, prilog jelu od mesa ili samostalan obrok, ali može se jesti i hladan.
Takođe u nekim krajevima uobičajeno je dodati i jaje. Od začina se dodaje so, a po želji biber i origano. Jelo se priprema u širokom tiganju kako bi tečnost brže isparila, a povrće zadržalo željenu čvrstoću.
Sastojci:
1 crni luk
1 paradajz
2 paprike
3 jajeta
so, biber
ulje za prženje
Priprema:
Isecite luk sitno i propržite na ulju. Potom dodajte papriku seckanu na kockice, pa kad ona omekša dodajte iseckan paradajz.
Krčkajte par minuta dodajte umućena jaja i začinite. Gotovo je kad se jaja isprže.
(Espreso/Stvar ukusa)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!