MNOGI SRBI OVU NAMIRNICU IZBEGAVAJU DA JEDU: Posle ovog recepta neće više biti tako
Kelj, Foto: Printscreen/Youtube/ Recepti za svaki dan

ukusno

MNOGI SRBI OVU NAMIRNICU IZBEGAVAJU DA JEDU: Posle ovog recepta neće više biti tako

Recept za kelj kakav će vas oduševiti

Objavljeno: 15:00h

Potrebni sastojci:

kelj - 1 glavica, sa što više tamno zelenih listova

beli luk - 2 - 3 čena

sitno iseckan sok od limuna - 1 kom

veći ekstra devičansko maslinovo ulje

morska so

Način pripreme:

Spoljašnje listove kelja dobro oprati pod mlazom vode, odseći dršku celom dužinom lista i iseći na trake. Ostatak glavice iseći na četvrtine, odstraniti koren pa i njih isto narezati. Staviti isečen kelj u lonac sa provrelom vodom i kuvati ga 10 minuta.

Kelj
foto: Printscreen/Youtube/ Recepti za svaki dan

Izručiti u cediljku i ostaviti da se dobro ocedi. Preručiti kelj iz cediljke u odgovarajuću posudu, posoliti, preliti ekstra devičanskim ili susamovim uljem i limunovim sokom ili soja sosom.

Posuti seckanim belim lukom i dobro promešati. Servirati kao salatu ili prilog mesu. Idealna za osveženje u vrelim danima. Uživajte!

(Espreso/Magazin Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.