OVO JE NAJBOLJA ZAPRŠKA ZA SVE ČORBE: Domaćice se složile, brzo ZAPIŠITE RECEPT
Zaprška, Foto: Prihntscreen/Youtube/My kitchen Tanja

sjajno

OVO JE NAJBOLJA ZAPRŠKA ZA SVE ČORBE: Domaćice se složile, brzo ZAPIŠITE RECEPT

Kako bi čorbu učinili gušćom, možete rastvoriti 1-2 kašike skroba u malo hladne vode, a nakon toga ovu smesu ubacite u čorbu

Objavljeno:

Čorba je definitivno neizostavan deo srpske trpeze. Pravimo je u svim prilikama, a mnogi je pripremaju i svakodnevno.

Na meniju se mogu naći razne: juneća, pileća, krem čorba, ali malo ko zna kako se pravi zdrava zaprška. Od sada ćete je praviti samo na jedan način.

Naime, ako vam se čini da vam je čorba ispala retka, ovo je definitivno način da je obogatite i to brzo i lako.

Posna čorba, Čorba
foto: Bakina kuhinja

Prvi i najlakši, a domaćice tvrde, i najbolji način je hladna zaprška za čorbu. Ovim postupkom, ne samo da će čorba biti gušća, već će biti i ukusnija.

Kako bi čorbu učinili gušćom, možete rastvoriti 1-2 kašike skroba u malo hladne vode, a nakon toga ovu smesu ubacite u čorbu. Promešajte intenzivno. Skrob možete zameniti i brašnom, ali budite pažljivi da se ne naprave grudvice i da upropastite vašu čorbu. Druga varijanta za gušću čorbu je da dodate malo koncetrata supe iz kesice 2-3 kašike. Promešajte koncetrat supe ili supe sa malo vode i dodajte ga u toplu čorbu.

Veoma dobra varijanta je da sa nasečenim povrćem u čorbu dodate i ceo krompir i šargarepu. Kada se skuvaju, izvadite ih i ispasirajte, a nakon toga ih vratite u čorbu.

Takođe, postoji još jedan način: umutite jedno jaje sa malo soka od limuna i dodajte malo od čorbe. Umutite i dodajte u čorbu. Ako je vaša čorba baš retka, hladnu zapršku možete napraviti sa kiselim mlekom, jajetom i kašikom brašna.

Kako se sprema kafanska čorba:

00:45

Rašina kuhinja: Kako se sprema kafanska čorba?

(Espreso/Krstarica)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.