DODALA JE TAJNI SASTOJAK U HLEB I POSTAO JE MEKAN KAO DUŠA: Caka koju mnogi ne znaju a sve imate kod kuće
Hleb, Foto: Bakina kuhinja

PROBAJTE I VI

DODALA JE TAJNI SASTOJAK U HLEB I POSTAO JE MEKAN KAO DUŠA: Caka koju mnogi ne znaju a sve imate kod kuće

Dodajte još malo brašna, tek da se ne lepi za ruke

Objavljeno:

Uj poslednje vreme, sve više ljudi se odlučujej da sami kod kuće prave domaći hleb.

Razlozi tome su svakako razni: od previše aditiva do veštačke boje u kupovnom hlebu.

Da bi vam hleb bio baš onakav kakav želite, obavezno prilikom pripreme dodaje čašu jogurta u testo!

Sastojci:

500 g brašna

1/2 kocke kvasca

1 šolja jogurta

200 ml mlake vode

100 ml ulja

1 kašičica soli

1 kašičica šećera

malo susama

Priprema:

U posudi u kojoj ćete mesiti, u mlakoj vodi izmrviti kvasac i dodati šećer, promešati kratko da se otopi, dodati skoro svo brašno i so… Na kraju jogurt i ulje. Umesiti testo koje će biti malo ređe. Dodajte još malo brašna, tek da se ne lepi za ruke. Ostaviti na toplom 30-45 minuta. Da se bar udvostruči. Kratko premesiti i oblikovati hleb u plehu. Pokriti krpom i ostaviti još 15ak minuta.

Za to vreme uključiti rernu na 210 stepeni, taman da se zagreje rerna. Premazati hleb sa malo pomešane vode i ulja i posuti susamom. Peći oko 35 minuta dok ne porumeni.

Bonus video

08:37

Obredni vlaški hleb POMANA i sve tajne vezane za taj običaj

(Espreso/Krstarica)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.