SJAJNO
U OVAJ HLEB NE IDE KVASAC I NE MESI SE: Recept koji uspeva baš svakom, a danima će OSTATI SVEŽ, kakva FORA
Sve što bi trebalo da uradite jeste da sjedinite sastojke i ostavite posudu sa sastojcima za hleb da odstoji u frižideru tokom noći
Recept za ovakav hleb mogu da naprave i početnici.
Nema mešanja ni čekanja da testo nadođe.
Iako su rafovi prodavnica krcati različitim vrstama hleba, ipak nema ništa lepše nego kad napravite domaći hleb od integralnog brašna sa dodatkom omiljenih semenki.
Sve što bi trebalo da uradite jeste da sjedinite sastojke i ostavite posudu sa sastojcima za hleb da odstoji u frižideru tokom noći. Sutradan ujutro možete da ispečete hleb koji će danima biti svež.
Sastojci:
400 g integralnog brašna
400 ml vode
kesica praška za pecivo
pola kesice sode bikarbone
4 kašike ulja
kašičica soli
laneno seme
semenke bundeve (opciono)
susam, kim (opciono)
ovsene pahuljice (opciono)
Priprema:
U činiju sipajte brašno, dodajte prašak za pecivo, sodu bikarbonu, vodu, so, ulje i tri kašike lanenog semena. Sve dobro sjedinite viljuškom, prekrijte posudu prozirnom folijom i ostavite je preko noći u frižideru.
Ujutro prebacite testo u tepsiju koju ste obložili pek-papirom, oblikujte veknu i premažite je vodom, pospite ovsenim pahuljicama, semenkama lana i/ili bundeve, susamom i/ili kimom, pa pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 45 minuta.
Prijatno!
Bonus video:
(Espreso/Telegraf)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!