STARINSKI RECEPT NAŠIH BAKA ZA PROJU NA ŠOLJE: TAJNA ovog SPECIJALITETA leži u OVAKVOJ PRIPREMI
Proja, Foto: Printscreen/Youtube/ Home Made Recipes

savršen doručak

STARINSKI RECEPT NAŠIH BAKA ZA PROJU NA ŠOLJE: TAJNA ovog SPECIJALITETA leži u OVAKVOJ PRIPREMI

Ovaj recept će vas oduševiti, jer se sprema brzo i mere idu na šolju

Objavljeno:

Retko koji vikend može da se zamisli bez proje. Za ukućane nema ništa ukusnije nego kada ustanu da doručkuju, a na stolu se nađe vrela proja.

Ovaj recept će vas oduševiti, jer se sprema brzo i mere idu na šolju.

Proja
foto: Printscreen/Youtube/ Home Made Recipes

Svaka domaćica ima svoj recept za koji tvrdi da je najbolji, a Telegraf vam donosi recept za proju "na šolje" kako biste što lakše i što brže pripremili ovaj starinski specijalitet za doručak ili večeru.

Prilikom odmeravanja sastojaka koristite šolju od 200 mililitara.

Sastojci:

2 jaja

šolja kukuruznog brašna ili palente

šolja belog brašna

šolja jogurta

pola šolje ulja

pola šolje vode (obične ili kisele)

Proja
foto: Printscreen/Youtube/ Home Made Recipes

kesica praška za pecivo

pola ravne kašičice soli

300 g sira

Priprema:

Pomešajte kukuruzno brašno, belo brašno, prašak za pecivo i so, pa dodajte tečne sastojke - jaja, jogurt, ulje, vodu ili kiselu vodu, i sve dobro sjedinite varjačom ili mikserom.

Proja
foto: Printscreen/Youtube/ Home Made Recipes

U umućenu smesu dodajte izmrvljen sir, pa još jednom sve dobro promešajte i sipajte u podmazan i brašnom posut pleh ili u kalupe za projice koje nije potrebno podmazivati.

Pecite proju u zagrejanoj rerni na 220 stepeni otprilike 25 do 30 minuta.

Pogledajte šta Kinezi jedu za doručak:

04:28

Šta Kinezi jedu za doručak?

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.