njami
MALO KOJA DOMAĆICA ZNA DA OVAJ DORUČAK MOŽE DA BUDE I POSTAN: Na njemu su GENERACIJE ODRASLE, recept JE ČUDO
Recept se prenosi sa kolena na koleno, a sada možete da napravite i u posnoj varijanti
Na ovom tradicionalnom doručku većina ljudi je odrasla.
Recept se prenosi sa kolena na koleno, a sada možete da napravite i u posnoj varijanti.
Sastojci za posni kačamak na vodi:
300 gr belog ili žutog kukuruznog brašna,
1/2 litre vode,
so.
Posni kačamak na vodi se priprema na sledeći način:
Vodu posoliti i pustiti da provri.
Kad voda provri, sipati brašno u tankom mlazu i neprekidno mešati.
Dobro skuvan kačamak ne sme da ima grudvice, a kuva se najmanje desetak minuta na jakoj vatri uz neprekidno mešanje drvenom varjačom.
Može se jesti sam ili kao prilog uz bilo koje jelo od ribe, riblji paprikaš, sataraš od povrća, sos od paradajza ili prepržen luk.
(Espreso/Posnajela.rs)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!