DOMAĆICE NE ZNAJU KAKO SE PRAVILNO ČUVA LUK: Naši stari su znali trik, trajaće vam preko 6 meseci
Sečenje crnog luka, Foto: Profimedia

POKUŠAJTE

DOMAĆICE NE ZNAJU KAKO SE PRAVILNO ČUVA LUK: Naši stari su znali trik, trajaće vam preko 6 meseci

Uzmite čiste najlonke (hulahopke) i u njih ubacite nekoliko komada luka

Objavljeno:

Ako pravilno skladištite luk, može vam trajati nekoliko meseci.

Ako planirate da ga upotrebite u roku od nedelju dana, možete ga ostaviti i na kuhinjskom stolu, ali da bi duže trajao treba ga čuvati na hladnom i suvom mestu i dalje od drugog povrća.

To možete učiniti tako što ćete svaki pojedinačni luk umotati u papirni peškir, a zatim ih sve staviti u običnu papirnu kesu, koju zatim čuvate u frižideru.

Zahvaljujući ovoj metodi, luk će vam trajati do mesec dana. Ali postoji još jedan trik sa kojim vaš luk može da izdrži i do šest meseci

Uzmite čiste najlonke (hulahopke) i u njih ubacite nekoliko komada luka, a zatim zavežite čvor između svakog luka.

Ova metoda omogućava da vazduh cirkuliše između svakog pojedinačnog luka, čime se usporava propadanje.

Ako tako skladištite luk, može da izdrži između četiri i šest meseci, piše Readinessmama.

Takođe, pazite da ne čuvate luk u blizini krompira. Sirovi krompir ispušta vlagu i gasove koji će ubrzati proces kvarenja luka.

Bonus video

02:42

OD ŠIPURKA KUVAMO DŽEM, A OVAJ BANAĆANIN GA IZVOZI ZA LEK: Uložio 1500 evra po hektaru, posle samo 4 godine sve mu se isplatilo

(Espreso/Krstarica)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.