OVAKO SE PRAVE POSNE KNEDLE ZA SUPU: Za njih vam ne treba mnogo sastojaka, a ukus je BOLI GLAVA (RECEPT)
Supa sa knedlama, Foto: Bakina kuhinja

PREUKUSNO

OVAKO SE PRAVE POSNE KNEDLE ZA SUPU: Za njih vam ne treba mnogo sastojaka, a ukus je BOLI GLAVA (RECEPT)

Ako postite isprobajte savršen recept za griz knedle bez jaja.

Objavljeno:

Domaća supa je nekada bila obavezna za nedeljni ručak, bilo ona sa rezancima ili knedlama. Dešava se da knedle ne uspeju svaki put, ali pomoću nekih trikova šansa za to je mnogo manja.

Ako volite da jedete supu ili se i dalje pridržavate nedeljne tradicije, onda ne morate da je se odričete ni u toku Uskršnjeg posta. Napravite je od povrća, a griz knedle bez jaja. Postoji jedan trik sastojak koji će obojiti knedle, pa će one izgledati kao da su pravljene sa jajima, a to je kurkuma.

Sastojci:

200 g griza

2 kašike brašna

2 prstohvata soli

200 ml vode

1 kašičica kurkume

Priprema: Dok se supa kuva pripremite knedle. Pomešajte griz, brašno, so i kurkumu. Lepo promešajte, pa postepeno sipajte vodu. Mešajte dok se sastojci ne sjednite, a vodite računa koliko vode dodajete jer smesa ne sme da bude ni gusta ni retka.Pokrijte providnom folijom i ostavite da odstoje nekih 20-ak minuta, tako se neće raspadati prilikom kuvanja. Zatim kašičicom uzimajte smesu i sipajte u vrelu supu i kuvajte još 10-15 minuta.

Napomena: Ako nije post na vodi možete da dodate i jednu kašiku ulja.

(Espreso/ Stvar ukusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.