SJAJNO
BRZI DORUČAK OD STAROG HLEBA, A NISU PRŽENICE: Pravi se očas posla, ukus je nenadmašiv (RECEPT)
Ovo ćete jesti svako jutro
Pohovani slatki hleb napravićete za svega pola sata. Potrebno vam je samo par sastojaka.
Sastojci:
100 g badema u listićima
3 jaja
250 ml mleka
3 kašike brašna
1 prstohvat soli
1/2 kašičice praška za pecivo
1/2 kašičice ekstrakta badema
6 tankih kriški hleba (ili 12 iz bageta)
3 kašike suncokretovog ulja
šećer u prahu za posipanje
Priprema:
Bademe u listićima tostirajte, pa ih, kada poprime zlatnu boju, izvadite iz vrelog tiganja. Pleh obložite pek-papirom. U velikoj činiji pomešajte jaja, mleko, brašno, prašak za pecivo, so i ekstrakt badema. Umočite hleb sa obe strane, pa ga stavite na pripremljeni pleh i stavite u frižider na sat vremena (ili preko noći). Zagrejte ulje u tiganju. Pospite hleb bademima s jedne strane i pecite ga nekoliko minuta sa svake strane. Pre serviranja pospite šećerom u prahu ili prelijte medom - i poslužite sa svežim bobičastim voćem.
(Espreso/Alo trpeza)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!