SVI MASOVNO PRAVE OVE POSNE KROFNE: Priprema je NIKAD LAKŠA, a tek da vidite šta ide u TESTO (RECEPT)
Krofne, Foto: Printscreen/youtube/Emininakuhinja

UKUSNO

SVI MASOVNO PRAVE OVE POSNE KROFNE: Priprema je NIKAD LAKŠA, a tek da vidite šta ide u TESTO (RECEPT)

U toku posta se zasladite najlepšim posnim krofnama.

Objavljeno: 21:45h

Mekane krofne se prave od davnina, a u detinjstvu smo ih najviše jeli, kada nas je baka uvek dočekivala sa ovim toplim slatkim testom. Danas domaćice uglavnom izbegavaju da ih prave, jer misle da je priprema komplikovana, ali ako se isprate koraci lako možete i vi da ih spremite. Najteži deo posla je da se umesi testo, ali pomoću ovog recepta garantovano uspevaju. Kako je u toku Uskršnji post mi predlažemo da se zasladite posnim krofnama koje su mekane kao duša, a zahvaljujući dodacima kao što su vanilin šećer i pomorandža cela kuća će vam mirisati.

Krofne
foto: Printscreen/Youtube/ Moja mala kuhinja

Sastojci:

200 ml mlake vode

10 g suvog kvasca

2 kasike šećera

200 ml kisele vode

150 ml ulja

600 g brasna

1 kašičica soli

2 kesice vanilin šećera

narendana korica pomorandže

Priprema: U posudu sipajte vodu, kvasac, šećer i kašiku brašna. Promešajte i ostavite 10 minuta da se kvasac aktivira. Zatim dodajte kiselu vodu, ulje, vanilin šećer, rendanu koricu pomorandže, pola količine brašna i so. Sjedinite, pa dodajte preostalo brašno i umesite testo. Pokrijte i ostavite na toplom da nadođe nekih pola sata. Zatim kratko premesite testo na pobrašnjenoj površini, a onda čašom ili okruglim kalupom vadite oblike. Pokrijte ih krpom i ostavite još 10 minuta. Zatim spuštajte krofne u vrelo ulje, prvo ide strana koja je bila okrenuta na gore. Smanjite vatru i pržite dok ne dobiju lepu zlatnu boju.

(Espreso/Stvar ukusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.