DODAJTE 1 SASTOJAK U KOSOVSKU GIBANICU I BIĆE HRSKAVA: Malo ko je ČUO ZA TO
Gibanica u plehu, Foto: Printscreen/Youtube/ Valentina Vuk Mašković

TOPI SE

DODAJTE 1 SASTOJAK U KOSOVSKU GIBANICU I BIĆE HRSKAVA: Malo ko je ČUO ZA TO

Do sada ovaj recept sigurno niste znali

Objavljeno:

Spremite gibanicu na kosovski način.

Do sada ovaj recept sigurno niste znali.

Jedan sastojak se obavezno stavlja u nju.

Sastojci

Potrebno je:

1 kg brašna

2 kašike ulja

Gibanica, Pita
foto: Printscreen/Youtube/ Kuhinja Valentina Mašković

500 g sira

200 g kajmaka

6 jaja

2 dl kiselog mleka

mast (ili ulje)

so

Gibanica
foto: Printscreen/Youtube/ Valentina Vuk Mašković

Priprema

Prosejati brašno u posudu za mešenje, dodajte ulje, posolite, pa sa mlakom vodom umesite testo srednje tvrdoće. Mesite dok ne počne da se odvaja od ruku, pa ga podelite na 20 delova.

Razvucite male kore, premažite mašću i spajajte po dve kore. Tako dobijate 10 jufkica.

Gibanica
foto: Printscreen/Youtube/ Valentina Vuk Mašković

U posudu razbijte jaja, dodajte sir, kajmak, kiselo mleko, so i izmešajte.

Pleh podmažite mašću, rukama razvucite koru, staviti je u tepsiju, poprskajte filom i malo masti, preklopiti drugom korom, ponavljati postupak dok ne potrošite materijal.

Gornju koru poprskati mašću, ivice uviti, da ne bi fil iscureo.

Pecite u zagrejanoj rerni dok ne porumeni.

(Espreso/Recepti.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.