topi se
NAPRAVITE NAOPAKU GIBANICU PO OVOM RECEPTU: Obavezno u nju stavite 1 SASTOJAK i biće HRSKAVA
Morate da probate recept za naopaku gibanicu
Svi uživamo u gibanici, a naročito kada je tek pečena.
Morate da probate recept za naopaku gibanicu.
Stalno ćete je praviti takvu.
Sastojci:
80 gr brašna
1 ravna kašičica praška za pecivo
kašičica soli
100 ml ulja
350 gr sira
5 jaja
100 gr kajmaka
500 ml kiselog mleka
500 gr kora za pitu
Priprema: Pomešajte sir i kajmak. Dodajte kiselo mleko, brašno, prašak za pecivo i so. Izmešajte. Zatim dodajte ulje i jaja. Mepajte da dobijete ujednačenu smesu. Uzmite kore, i polako ih izlistajte, da se odlepe, a zatim ponovo stavite jednu preko druge. Uvijte kore u rolnu. Isecte rolnu na delove, tri prsta širine.
Rastresite "rezance" od kora. Polako dodajte rezeance u smesu i mešajte. Postepeno. Izlijte u pleh koji nije nauljen. Pecite oko 40 min na 200c.
Gotovu gibanicu prevrnite na 4 šolje da se hladi naopačke. Da bi ostala vazdušasta pod silom zemljine teže. Oko 20 minuta hladite.
Zatim je "spustite" , isecite i poslužite.
(Espreso/Stil/IGY THE COOK)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!