OVO JE NAJGORA STVAR KOJA VAM SE MOŽE DESITI AKO POJEDETE RIBU: Niko vam to NEĆE REĆI, a može da vas UNIŠTI
Riba, Foto: Tamara Trajković

paŽnja

OVO JE NAJGORA STVAR KOJA VAM SE MOŽE DESITI AKO POJEDETE RIBU: Niko vam to NEĆE REĆI, a može da vas UNIŠTI

Ne postoji način da se utvrdi nivo hemikalija u ribi jednostavnim gledanjem ili degustacijom. Na sreću, postoje jednostavne stvari koje možete učiniti da smanjite rizik i uživate u zdravstvenim prednostima jedenja ribe

Objavljeno: 12:21h

Riba je važan deo zdrave, dobro izbalansirane ishrane. One pružaju dobar izvor proteina i vitamina i primarni su izvor omega-3 masnih kiselina zdravih za srce.

Iako jedenje ribe ima nutritivne prednosti, ima i potencijalne rizike. Riba može da unese štetne hemikalije iz vode i hrane koju jedu. Hemikalije poput žive i PCB-a mogu se vremenom nakupiti u njihovim telima i tada predstavljaju opasnosti za naše zdravlje.

Ne postoji način da se utvrdi nivo hemikalija u ribi jednostavnim gledanjem ili degustacijom. Na sreću, postoje jednostavne stvari koje možete učiniti da smanjite rizik i uživate u zdravstvenim prednostima jedenja ribe:

1 / 7 Foto: Tamara Trajković

Iako postoje potencijalni rizici koje treba uzeti u obzir, postoji mnogo zdravstvenih koristi od jedenja ribe. Ako u potpunosti izbegavate da jedete ribu, nećete imati koristi od hranljivih materija koje riba može da obezbedi. Pridržavajući se saveta o ribi i pravilnog čišćenja, pripreme i kuvanja ribe, možete bezbedno uživati u zdravstvenim prednostima jedenja ribe.

(Espreso/oehha.ca.gov/)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.