GIBANICA SA MLADIM SIROM I KAJMAKOM: Recept koji će vaši najmiliji obožavati (RECEPT)
Ilustracija, Foto: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic

BRZO I JEDNOSTAVNO

GIBANICA SA MLADIM SIROM I KAJMAKOM: Recept koji će vaši najmiliji obožavati (RECEPT)

Evo šta vam je sve potrebno za ovo preukusno jelo

Objavljeno:

Recept za gibanicu je toliko ukusan da ćete ga stalno iznova pripremati, a pritom je i jednostavan i brz

Evo šta vam je sve potrebno za ovo preukusno jelo.

Sastojci:

pakovanje gotovih kora 400 g mladog sira 4 kašike starog kajmaka 5 jaja 2 kašike masti 1 šolja mleka pola kašičice soli (ako sir ili kajmak nisu slani) malo ulja jedno žumance

Gibanica
foto: Printscreen/Youtube/Bokina kuhinja

Priprema:

Uzmite dublju vangu i u njoj pomešajte jaja, kajmak, izmrvljeni sir, mast i mleko (dodajte i so, po potrebi). rernu uključite na 250 stepeni da se zagreva. Tepsiju u kojoj ćete peći nauljite pa naizmenično ređajte kore i pripremljenu smesu dok ne potrošite sve sastojke. Koru na vrhu premažite umućenim žumancetom. Peče se oko sat vremena. Kada je gotova, gibanicu prekrijte vlažnom kuhinjskom krpom da površinski sloj blago omekša.

(Espreso / Stvar ukusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.