TESTO ZA PICU KAKVO DO SADA NISTE PROBALI, BRAŠNO VAM NE TREBA: Zdravije je od OBIČNOG, a caka je samo u 1 SASTOJKU
Testo, Foto: Printscreen Youtube/Bokina kuhinja

recept

TESTO ZA PICU KAKVO DO SADA NISTE PROBALI, BRAŠNO VAM NE TREBA: Zdravije je od OBIČNOG, a caka je samo u 1 SASTOJKU

Ukoliko želite da picu zamenite nečim zdravijim, probajte njenu bolju verziju

Objavljeno: 20:26h

U poslednje vreme prepravljeni smo receptima sa zzdravijim sastojcima. Ipak, jedan je zaista toliko neobičan da ga definitivno vredi probati.

Ukoliko želite da picu zamenite nečim zdravijim, probajte njenu bolju verziju, a za to će vam poslužiti testo od karfiola!

Testo, Pogača
foto: Printscreen/youtube/Jelajelena Petrovic

Sastojci:

800 g karfiola

2 jaja

200 g gaude

so, biber, beli luk u prahu

2 kašike maslinovog ulja

nadev po želji

origano

Priprema:

Karfiol operite, očistite i usitnite u multipraktiku na veličinu zrna pirinča (ako nemate multipraktik, koristite rende i redndajte na strani s najvećim rupicama). Usitnjeni karfiol kratko popržite na ulju, oko 10 minuta. Začinite biberom, solju i belim lukom, po želji.

Pica
foto: Printscreen/Youtube/ Home Made Recipes

Karfiol ostavite da se prohladi, pa dodajte jaja i rendani sir. Smesu prebacite na papir za pečenje, oblikujte picu obima oko 30 cm. Stavite da se peče u zagrejanu rernu na 250°C oko 15 minuta, odnosno dok testo ne promeni boju.

Na pečeno testo tek onda možete staviti dodatke za picu, ali pazite da je ne pretrpate, na kraju pospite origanom. Vratiti u rernu na 5-8 minuta dok se sir ne otopi. Picu kratko prohladiti i poslužiti.

(Espreso/Krstarica)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.