recept
EVO ZAŠTO ZAŠTO TREBA DA SPREMATE SUPU OD KOSTIJU: Recept su koristile NAŠE BAKE ZBOG ZDRAVLJA
Vrlo poznato tradicionalno jelo važno je imati na svojoj trpezi
Iako neverovatno zvuči, supa od kostiju je vrlo zdrava i današnje domaćice uzimaju to u obzir, te je sve češće pripremaju.
Naravno, različiti recepti dolaze sa svih strana, ali jedan je, takoreći originalan.
Dobra stara supa od kostiju i danas se priprema na isti način kako su ju pripremale i naše bake - višesatnim krčkanjem na laganoj vatri.
Na društvenim mrežama se proširio novi trend u kojem osobe jutarnju kafu menjaju šoljom tople supe od kostiju ili je tokom dana ispijaju uz međuobrok. Iako se radi o trendu kojem raste popularnost, dobrobiti supe od kostiju znale su još i naše bake.
Ovu supu možete pripremiti od bilo koje vrste kostiju – telećih, svinjskih, goveđih, jagnjećih, pilećih ili ćutrećih i ribljih kostiju. Takođe, supa od kostiju može poslužiti kao izvrstan temeljac za variva, sos ili rižota. Priprema supe od kostiju je vrlo jednostavna – sve što vam treba je veliki lonac, voda, kosti i malo sirćeta.
Supa od kostiju
Sastojci:
2 kilograma kosti
4 litre hladne vode
2 kašike jabukovog sirćeta
Sveže mleveni biber
So
Priprema:
Sve sastojke dodajte u veliki lonac i kuvajte dok ne proključa. Zatim smanjite vatru i ostavite da polagano krčka tri do šest sati. Što se duže kuva, to će supa imati bolji ukus i biti hranjivija. Dodatak sirćeta u supu je vrlo važan korak jer sirće pomaže da se iz kosti izvuče što više vrednih nutrijenata. Kako bi obogatili okus, u supu možete dodati povrće i začinsko bilje, a najčešće se dodaju luk, beli luk, peršun, celer, šargarepa, peršun i timijan.
(Esperso/ Srbija Danas)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!