EVO ZAŠTO ZAŠTO TREBA DA SPREMATE SUPU OD KOSTIJU: Recept su koristile NAŠE BAKE ZBOG ZDRAVLJA
Supa od kostiju, Foto: PrintScreen/ YouTube/ Jelajelena Petrovic

recept

EVO ZAŠTO ZAŠTO TREBA DA SPREMATE SUPU OD KOSTIJU: Recept su koristile NAŠE BAKE ZBOG ZDRAVLJA

Vrlo poznato tradicionalno jelo važno je imati na svojoj trpezi

Objavljeno:

Iako neverovatno zvuči, supa od kostiju je vrlo zdrava i današnje domaćice uzimaju to u obzir, te je sve češće pripremaju.

Naravno, različiti recepti dolaze sa svih strana, ali jedan je, takoreći originalan.

Dobra stara supa od kostiju i danas se priprema na isti način kako su ju pripremale i naše bake - višesatnim krčkanjem na laganoj vatri.

Na društvenim mrežama se proširio novi trend u kojem osobe jutarnju kafu menjaju šoljom tople supe od kostiju ili je tokom dana ispijaju uz međuobrok. Iako se radi o trendu kojem raste popularnost, dobrobiti supe od kostiju znale su još i naše bake.

Supa od kostiju
Supa od kostijufoto: PrintScreen/ YouTube/ Jelajelena Petrovic

Ovu supu možete pripremiti od bilo koje vrste kostiju – telećih, svinjskih, goveđih, jagnjećih, pilećih ili ćutrećih i ribljih kostiju. Takođe, supa od kostiju može poslužiti kao izvrstan temeljac za variva, sos ili rižota. Priprema supe od kostiju je vrlo jednostavna – sve što vam treba je veliki lonac, voda, kosti i malo sirćeta.

Supa od kostiju

Sastojci:

2 kilograma kosti

4 litre hladne vode

2 kašike jabukovog sirćeta

Sveže mleveni biber

So

Supa
Supafoto: Profimedia

Priprema:

Sve sastojke dodajte u veliki lonac i kuvajte dok ne proključa. Zatim smanjite vatru i ostavite da polagano krčka tri do šest sati. Što se duže kuva, to će supa imati bolji ukus i biti hranjivija. Dodatak sirćeta u supu je vrlo važan korak jer sirće pomaže da se iz kosti izvuče što više vrednih nutrijenata. Kako bi obogatili okus, u supu možete dodati povrće i začinsko bilje, a najčešće se dodaju luk, beli luk, peršun, celer, šargarepa, peršun i timijan.

(Esperso/ Srbija Danas)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.