PILETINA ĆE BITI SOČNA SAMO AKO JE BUDETE POHOVALI U OVOJ SMESI: Jaja VAM ne TREBAJU, caka za koju NISTE ČULI
Pohovana piletina u tepsiji, Foto: Printscreen/Youtube/ JEDNOSTAVNI BRZI RECEPTI

NJAMI

PILETINA ĆE BITI SOČNA SAMO AKO JE BUDETE POHOVALI U OVOJ SMESI: Jaja VAM ne TREBAJU, caka za koju NISTE ČULI

Više ne morate da je pohujete samo u prezlama, jer jedan sastojak joj daje bolji ukus i sočnost

Objavljeno:

Svi volimo da jedemo piletinu, a naročito kada je sočna.

Više ne morate da pohujete u jajima, jer jedan sastojak joj daje bolji ukus i sočnost.

Zapišite način pripreme.

Sastojci:

500 g belog mesa

Pohovana piletina
foto: Printscreen/Youtube/ JEDNOSTAVNI BRZI RECEPTI

150 g putera

150 g čedar sira

20 g mirođije

200 g brašna

Pohovana piletina
foto: Printscreen/Youtube/ JEDNOSTAVNI BRZI RECEPTI

250 ml piva

150 g prezli

Priprema:

Meso isecite na tanke šnicle i izlupajte, a zatim svako parče posolite i pobiberite. Puter sobne temperature pomešajte sa rendanim čedar sirom i seckanom mirođijom. Dobro promešajte, pa stavite na providnu foliju i prstima malo rasporedite i oblikujte kvadrat. Preklopite još jednom providnom folijom, a zatim zatvorite, pa oklagijom razvucite da dobijete deblji kvadrat.

Pohovana piletina
foto: Printscreen/Youtube/ JEDNOSTAVNI BRZI RECEPTI

Stavite u zamrzivač na pola sata. Isecite na kocke i stavite na sredinu svake šnicle. Preklopite prvo po dužini, a zatim i po širini, da meso pokrijte celu kocku putera. Umotajte u providnu foliju i poređajte u neku usku posudu i vratite u zamrzivač na pola sata.

Brašno i pivo pomešajte i lepo sjedinite, pa svaku kocku mesa (obavezno sklonite providnu foliju) uvaljajte prvo u tu smesu, pa u prezle. Pržite u zagrejanom ulju.

(Espreso/Krstarica)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.