MALO KO SME DA SE USUDI DA PROBA DA IH NAPRAVI: Tulumbe je izvodljivo napraviti, a evo i KAKO (RECEPT)
Tulumbe, Foto: PrintSCreen/ YouTube/ Arijeva kuhinja

recept

MALO KO SME DA SE USUDI DA PROBA DA IH NAPRAVI: Tulumbe je izvodljivo napraviti, a evo i KAKO (RECEPT)

Recept sa kojim ne možete da pogrešite

Objavljeno:

Jedna od omiljenih poslastica na našim prostorima jesu tulumbe. Međutim, malo ko sme da se usudi da napravi ovo jelo.

Deluje komplikovano, ali u stvari potrebno je da samo pratite recept i da izdvojite vreme za pravljenje tulumbi.

Tulumbe
Tulumbefoto: Printscreen YouTube/Arijeva kuhinja

Sastojci:

Za testo:

1/2 l vode

100 g šećera

100 ml ulja

500 g brašna

5 jaja

Za sirup:

1 kg šećera

1/2 l vode

1 manji limun

Tulumbe
Tulumbefoto: Printscreen/Youtube/Golden Hands

Prirpema: Dan ranije napravite sirup tako što ćete skuvati vodu i šećer, pa dodajte limun isečen na kolutove. Zatim pokrijte i ostavite da se kuva neko vreme (limun treba da se zastakli). Ohladite na sobnoj temperaturi, pa stavite u frižider. U šerpi promešajte ulje, šećer i vodu, pa stavite da provri. Sklonite sa šporeta i dodajte brašno, pa umešajte da se sastojci sjedine. Zatim malo umutite testo i ostavite da se ohladi. Stavite testo u posudu i napravite rupu na sredini. Zatim dodajte jaja koja ste prethodno umutili i sve dobro sjedinite mikserom. Sipajte testo u špric za kolače i istisnite tulumbe pravo u vrelo ulje. Izvadite ih iz ulja, pa pototpite u hladan sirup, jer će tako bolje upiti, pa ih posle par minuta izvadite.

(Espreso/ Stvar ukusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.