recept
MALO KO SME DA SE USUDI DA PROBA DA IH NAPRAVI: Tulumbe je izvodljivo napraviti, a evo i KAKO (RECEPT)
Recept sa kojim ne možete da pogrešite
Jedna od omiljenih poslastica na našim prostorima jesu tulumbe. Međutim, malo ko sme da se usudi da napravi ovo jelo.
Deluje komplikovano, ali u stvari potrebno je da samo pratite recept i da izdvojite vreme za pravljenje tulumbi.
Sastojci:
Za testo:
1/2 l vode
100 g šećera
100 ml ulja
500 g brašna
5 jaja
Za sirup:
1 kg šećera
1/2 l vode
1 manji limun
Prirpema: Dan ranije napravite sirup tako što ćete skuvati vodu i šećer, pa dodajte limun isečen na kolutove. Zatim pokrijte i ostavite da se kuva neko vreme (limun treba da se zastakli). Ohladite na sobnoj temperaturi, pa stavite u frižider. U šerpi promešajte ulje, šećer i vodu, pa stavite da provri. Sklonite sa šporeta i dodajte brašno, pa umešajte da se sastojci sjedine. Zatim malo umutite testo i ostavite da se ohladi. Stavite testo u posudu i napravite rupu na sredini. Zatim dodajte jaja koja ste prethodno umutili i sve dobro sjedinite mikserom. Sipajte testo u špric za kolače i istisnite tulumbe pravo u vrelo ulje. Izvadite ih iz ulja, pa pototpite u hladan sirup, jer će tako bolje upiti, pa ih posle par minuta izvadite.
(Espreso/ Stvar ukusa)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!