ZAPRŠKA ZA SOČIVO SE SPREMA SAMO NA OVAJ NAČIN: Umesto BRAŠNA stavite 1 SASTOJAK i biće ZDRAVIJA
Sočivo u tanjiru, Foto: Printscreen Youtube/Valentina Vuk Mašković

savet

ZAPRŠKA ZA SOČIVO SE SPREMA SAMO NA OVAJ NAČIN: Umesto BRAŠNA stavite 1 SASTOJAK i biće ZDRAVIJA

Biće zdravija samo ako je spremite po ovom receptu

Objavljeno:

Samo na jedan način se sprema zaprška za sočivo.

Biće zdravija samo ako je spremite po ovom receptu.

Ukusniju niste probali.

Sočivo
foto: Printscreen/Youtube/Bakina kuhinja

I pošto ne možemo da zamislimo čorbu od sočiva sa dimljenim rebrima, pripremite izuzetno ukusnu i aromatičnu zapršku za sočivo.

Da biste to učinili, kuvajte sočivo sa povrćem dok ne bude spremno, a zatim pristupite ka zapršci. Klasična zaprška za pasulj i sočivo pravi se sa uljem, brašnom i alevom paprikom.

Zaprška
foto: Prihntscreen/Youtube/My kitchen Tanja

U šerpici zagrejte ulje, dodajte brašno i pržite sve dok ne dobije zlatnu boju uz neprestano mešanje. Zatim dodajte alevu papriku,koju takođe pržite, ali ne treba prepržiti. Razblažite sa malo bujona od jela, a zatim zapršku sipajte u jelo i kuvajte još nekoliko minuta.

Da bi zaprška bila još ukusnija, prvo možete ispržiti crveni luk dok ne omekša, a zatim ponovite opisane korake. A sada je vreme da zasučete rukave i izaberete jedan od naših recepata za sočivo kako biste prijatno iznenadili svoju drugu polovinu.

(Espreso/Bonapeti.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.