OD SADA ĆETE ZAPRŠKU ZA POSNI PASULJ SPREMATI SAMO NA OVAJ NAČIN: Dodajte 1 POVRĆE i biće ZDRAVIJA
Pasulj u šerpi, Foto: Printsceen/Youtube/ Jelajelena Petrovic

zapišite

OD SADA ĆETE ZAPRŠKU ZA POSNI PASULJ SPREMATI SAMO NA OVAJ NAČIN: Dodajte 1 POVRĆE i biće ZDRAVIJA

Sprema se drugačije, ukusniji je od tradicionalnog, a još lepše je što se zaprška sprema na zdraviji način

Objavljeno:

Posni čorbast pasulj će vas oboriti sa nogu.

Sprema se drugačije, ukusniji je od tradicionalnog, a još lepše je što se zaprška sprema na zdraviji način.

Čim ga probate spremaćete ga stalno.

Posni čorbasti pasulj
foto: Printsceen/Youtube/ Jelajelena Petrovic

Sastojci

Potrebno je:

1/2 kg pasulja

2 glavice (srednje) crnog luka

4 češnja belog luka

3 lovorova lista

Pasulj
foto: Printscreen/Youtube/ Mama Buba

200 ml pasiranog paradajza

1 šargarepa

celer

paškanat

peršun

suvi biljni začin

biber

Pasulj
foto: Prinstcreen/Youtube/Ivana's corner

2 kašičice brašna

voda

Priprema

Staviti pasulj u šerpu, naliti vodom i staviti da prokuva. Kada prokuva, procediti pasulj i naliti ponovo sa vodom. Dodati sitno iseckani crni luk i šargarepu. Koren peršuna, paškanata i celera (količina po želji) iseckati na kockice i dodati pasulju. Ubaciti lorber, posuti suvim biljnim začinom (po želji) i staviti da se kuva.

Kada je pasulj prilično raskuvan, 10-ak minuta pri kraju, dodati pasirani paradajz, u kome se razmuti brašno. Dodati sitno iseckani beli luk, pobiberiti i ako je potrebno posuti još sa suvim biljnim začinom. Ostaviti još malo da se kuva i- ručak je gotov.

(Espreso/Recepti.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.