SAMO NA OVAJ NAČIN SE PRAVI ZAPRŠKA ZA POSNI PASULJ: Od sada ćete je SPREMATI samo na ZDRAV NAČIN
Pasulj u šerpi, Foto: Printscreen/Youtube/ Mama Buba

zašišite to

SAMO NA OVAJ NAČIN SE PRAVI ZAPRŠKA ZA POSNI PASULJ: Od sada ćete je SPREMATI samo na ZDRAV NAČIN

Zaprška se sprema na zdrav način

Objavljeno:

Da bi vam trpepza za Vaskršnji post bila raznolika, obavezno isprobajte posni pasulj.

Zaprška se sprema na zdrav način.

Spremaćete je i kada nije post.

Pasulj, Tavče
foto: Printscreen Youtube

Potrebno:

400 g pasulja

2 glavice crnog luka

1 glavica belog luka

1 veća šargarepa

1 peršun koren i list

Pasulj
foto: Printscreen/Youtube/ Mama Buba

biber u zrnu

lovorov list 1

zelena paprika 1

kašika brašna 1

mala kašičica tucane paprike začin

biber mleveni ulje, so

Za zapršku:

2 glavice crnog luka

Pasulj
foto: Printscreen/Youtube/ Mama Buba

Mleveni paradajz

Mlevena paprika

Priprema:

1. Pasulj očistiti, dobro oprati i naliti vodom.

2. Dodati seckani crni luk, seckanu šargarepu, iseckan koren peršuna, biber u zrnu, lovorov list, zelenu papriku. Kuvati oko sat vremena na srednjoj temperaturi.

Pasulj, Tavče
foto: Printscreen Youtube

3. U tiganj sipati ulje i tu propržiti sitno seckan crni luk, dodati brašno, seckan beli luk i kad malo porumeni dodati alevu papriku i odmah skinuti sa vatre i sipati u pasulj. Dodati začin, mleveni biber i soli po potrebi. Neka vri još minut - dva i naš pasulj je gotov

Zaprška sa lukom i paradajzom

U drugoj posudi, upržite 1-2 sitno seckane glavice luka dok ne omekša, dodajte mleveni paradajz i mlevenu papriku. Kada voda ispari, dodajte malo brašna rastvorenog u vodi, a nakon toga oceđeni skuvani pasulj. Pržite jelo dok se ne zgusne.

(Espreso/Stil)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.