POSNE PUNJENE PAPRIKE: Umesto MESA napunite ih OVIM SASTOJCIMA, bogato i ukusno, a BEZ ULJA
Punjene paprike, Foto: Printsceen/Youtube/ Gala Food

recept

POSNE PUNJENE PAPRIKE: Umesto MESA napunite ih OVIM SASTOJCIMA, bogato i ukusno, a BEZ ULJA

Post počinje u ponedeljak 27. februara i traje sve do 15.aprila

Objavljeno:

Vaskršnji post je post koji predstavlja uvod u veliki hrišćanski praznik Hristovog Vaskresenja.

Post je počinje 27. februara, u ponedeljak, i trajaće sve do 15 aprila, a ako ga se pridržavate na vreme osmislite vaše obroke. Post na ulju i nije preterano komplikovan, ali post na vodi zahteva ideje, pa vam mi predlažimo da napravite fantastične posne paprike punjene žitom.

Punjene paprike
foto: Printscreen/Youtube/ YÖRÜK KIZININ MUTFAĞI

Sastojci:

8 paprika

250 g bukovača

500 g pšenice

3 čena belog luka

2 paradajza

300 g praziluka

1/2 kašičice slatke paprike

bosiljak

1 / 6 Foto: Printscreen/Youtube/ tastes from the village

Priprema:

Skuvajte žitno, pa sameljite. U tiganju propržite sitni seckani beli luk i slatku papriku, pa pomešajte sa žitom. Dodajte seckani praziluk i bukovaču, pa posolite i pobiberite i pospite bosiljkom.

Paprike oljuštite, pa ih napunite dobijenom smesom i ređajte u pleh. Paradajz ispasirajte i poemšajte sa malo vode i sipajte preko paprika. Pokrijte alu folijom i pecite na 180°C oko 30 minuta.

(Espreso/Stvar ukusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.