BAKA PODELILA RECEPT ZA KOJIM ĆE DOMAĆICE POLUDETI: Osim PAPRIKA i ovo POVRĆE napunite sa MESOM, topi se u USTIMA
Punjene paprike, Foto: Printscreen/youtube/Jelajelena Petrovic

PRAVO IZ BAKINE KUHINJE

BAKA PODELILA RECEPT ZA KOJIM ĆE DOMAĆICE POLUDETI: Osim PAPRIKA i ovo POVRĆE napunite sa MESOM, topi se u USTIMA

Peći na 220 stepeni C 40 - 50 minuta uz neku čorbicu imate vrhunski ručak

Objavljeno:

Često se na trpezama u Srbiji nađu punjene paprike i tikvice.

Evo jednog starinskog recepta koji će svi voleti.

Punjene paprike
foto: Printsceen/Youtube/ Gala Food

Potrebno je:

tikvice mlade

sveža ili smrznuta paprika

600 gr mlevenog mesa

2 struka crnog i belog mladog luka

1 veća rendana šargarepa

50 gr obarenog pirinča

1 jaje

1 svež paradajz

soli, bibera suvog začina

crvena mlevena paprika

1 kašika brašna

200 ml vode

200 ml kuvanog paradajza

maslinovo ulje

1 / 5 Foto: Printscreen/youtube/Jelajelena Petrovic

Priprema:

U mleveno meso sipati 100 ml vode pa rukama izmešati sa mlevenim meso i staviti na šporet i mešati da se mleveno meso ne zgrudva,

Kad voda ispari dodati ulja, rendanu šargarepu i seckan luk crni i beli. Poklopiti i dinstati 10 minuta.

Dodati na kraju crvernu papriku, biber mleveni, začin po želji. Ubaciti obaren pirinač i jedno jaje. Sve dobro izjednačiti. Tikvice oguliti izdubiti pa je malo obariti 5-6 minuta. Paprike očistiti od semenki.

Tikvice i papriku napuniti nadevom pa zatvoriti listovima paradajza ili listovima krompira U činiju staviti brašno, paradajz malo ulja vodu , malo posoliti pa žicom izmešati i preliti paprike. Peći na 220 stepeni C 40 -50 minuta uz neku čorbicu imate vrhunski ručak... Prijatno

(Espreso/Kodbakeugostima)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.