NAPRAVITE CARSKU PITU NA OVAJ NAČIN I NIKO NEĆE MOĆI DA JOJ ODOLI: Topi se U USTIMA, recept KIDA
Carska pita na tanjiru, Foto: Printscreen/YT/ Jelajelena Petrovic

PREUKUSNA

NAPRAVITE CARSKU PITU NA OVAJ NAČIN I NIKO NEĆE MOĆI DA JOJ ODOLI: Topi se U USTIMA, recept KIDA

Toliko je ukusna da će se tražiti parče više

Objavljeno:

Kada napravite carsku pitu na ovaj način niko neće moći da joj odoli.

Toliko je ukusna da će se tražiti parče više.

Carska pita
foto: Printscreen/Youtube/ Jelajelena Petrovic

Sastojci

Potrebno je:

6 jaja

4 dl kiselog mleka

1 čaše (od kiselog mleka) oštrog brašna,

1 čaša kukuruznog brašna

2 dl ulja,

Carska pita
foto: Printscreen/Youtube/ Jelajelena Petrovic

1 kesica prašak za pecivo

100 g sira

250 g šunkarice

150 g trapista

2 crvene paprike

Carska pita
foto: Printscreen/Youtube/ Jelajelena Petrovic

3 kisela krastavčića

susam

Priprema

Šunkaricu i trapist iseći na kockice, papriku očistiti od semenki i petiljki te i nju iseći na kockice kao i kisele krastavčiće. U odgovarajućoj posudi sjediniti jaja, ulje kiselo mleko, oštro i kukuruzno brašno i prašak za pecivo. Dodati soli po ukusu i dobro izmešati kako bi se dobila ujednačena smesa. U pripremljenu smesu dodati sir, šunkaricu, trapist, papriku, krastavčiće i polako promešati varjačom. Tepsiju nauljiti i posuti brašnom pa sipati u nju pripremljenu smesu. Odozgo posuti susam. Peći u zagrejanoj rerni na 180 C oko pola sata dok ne porumeni.

(Espreso/Recepti.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.