OD OVOG JELA SU SE SATRALI U JUGOSLAVIJI: 1960. je bilo BROJ JEDAN, a sad ga znamo POD OVIM IMENOM
Jaje, Foto: Profimedia

sećate li se

OD OVOG JELA SU SE SATRALI U JUGOSLAVIJI: 1960. je bilo BROJ JEDAN, a sad ga znamo POD OVIM IMENOM

Tih šezdesetih godina prošlog veka oskudica je bila vidljiva u svakoj porodici, ali skoro svaka domaćica je znala kako da se snađe i napravi najukusniji obrok

Objavljeno:

Tih šezdesetih godina prošlog veka oskudica je bila vidljiva u svakoj porodici, ali skoro svaka domaćica je znala kako da se snađe i napravi najukusniji obrok.

Danas već okarakterisana kao seljačka jela, u sećanju mnogih od nas ostaće kao nešto najukusnije što smo pojeli u životu.

Poširano jaje, Jaje
foto: Profimedia

Najčešće se za doručak spremalo jedno jaje i kriška hleba namazana mašću i posuta slatkom, začinskom paprikom.

Nije bilo vreme za razbacivanje, pa skoro nikad nije spremano više od jednog jajeta. Četiri jaja i četiri kriške masti sa hlebom je bio uobičajan doručak jedne prosečne četvoročlane porodice.

(Espreso/Stil)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.