NIKAKO NE BACAJTE STARI HLEB, TO JE VELIKA GREŠKA: Postoje stvari za koje niste imali pojma (VIDEO)
Kriške hleba, Foto: Printscreen/youtube/Bebinakuhinja

DOBRA FORA

NIKAKO NE BACAJTE STARI HLEB, TO JE VELIKA GREŠKA: Postoje stvari za koje niste imali pojma (VIDEO)

Vrlo je važno da izgube svu vlagu, jer će se u suprotnom brzo javiti plesan

Objavljeno:

Sigurno vam se dogodilo da ste želeli da nešto ispohujete, ali ste morali da odustanete zbog toga što niste imali prezle koje su obavezan sastojak.

A sigurno ste i nebrojano puta bacili bar jednu krišku starog hleba, nesvesni kako možete da je iskoristite u kuhinji.

Na na Instagramu, muškarac po imenu Džo, koji vodi profil Joe’s garden, pokazao je kako od starog hleba možete dobiti veoma ukusne domaće prezle.

Potrebno je najpre uveriti se da vaš hleb nije ubuđao, a zatim ga oštrim nožem iseći, ubaciti u blender i dobro usitniti dok ne dobijete hlebne mrvice.

U njih dodajte so i biber i po želji malo suve mešavine italijanskih začina, pa sve lepo rasporedite u plehu i pecite u rerni na niskoj temperaturi dok se potpuno ne osuše. Vrlo je važno da izgube svu vlagu, jer će se u suprotnom brzo javiti plesan.

Ukoliko ih pravilno pripremite i čuvate, mogu vam trajati nekoliko meseci. Ovakve prezle odlične su za piletinu i krokete od krompira, kaže Džo.

(Espreso/Krstarica)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.