OVU VOĆKU STAVITE PORED PILETINE: Domaćice će ostati u čudu kada vide REZULTAT, otimaćete se oko ovog RECEPTA
Pileće meso, Foto: Printscreen/Youtube/ Home kitchen with Danny

SJAJNO

OVU VOĆKU STAVITE PORED PILETINE: Domaćice će ostati u čudu kada vide REZULTAT, otimaćete se oko ovog RECEPTA

Služite uz kus-kus ili pirinač

Objavljeno: 12:38h

Pileća krilca su najukusnije jelo i najbrže odu iz tanjira.

Sastojci (za 3-4 porcije):

2 kašike ulja

1 kg krilaca

1 velika glavica crnog luka

čen belog luka

2 kašike iseckanog svežeg đumbira

šafran, kim, cimet, po ukusu

60 ml jabukovog sirćeta

400 ml supe od kocke

so, biber

200 g suvih šljiva bez koštica

kašika meda

60 ml soka od limuna

Za prilog

skuvani pirinač ili kus-kus

Suve šljive
foto: Profimedia

Način pripreme:

Ispržite krilca, pa izvadite. Dodajte crni luk i pržite dva minuta, pa dodajte beli luk, đumbir i ostale začine po ukusu.

Kuvajte uz mešanje jedan minut, vratite krilca, pa mešajte i okrećite kako bi se uvaljala u začine. Dodajte sirće i supu, poklopite i ostavite da se kuva 25 minuta.

Dodajte suve šljive, med i sok od limuna, pa ostavite da se kuva 10 minuta. Skinite poklopac i kuvajte na jakoj vatri još pet minuta da bi se dobio gust sos.

Služite uz kus-kus ili pirinač.

Vreme pripreme: priprema 15 minuta, kuvanje 55 minuta

(Espreso/Krstarica)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.