SJAJNO
OVU VOĆKU STAVITE PORED PILETINE: Domaćice će ostati u čudu kada vide REZULTAT, otimaćete se oko ovog RECEPTA
Služite uz kus-kus ili pirinač
Pileća krilca su najukusnije jelo i najbrže odu iz tanjira.
Sastojci (za 3-4 porcije):
2 kašike ulja
1 kg krilaca
1 velika glavica crnog luka
čen belog luka
2 kašike iseckanog svežeg đumbira
šafran, kim, cimet, po ukusu
60 ml jabukovog sirćeta
400 ml supe od kocke
so, biber
200 g suvih šljiva bez koštica
kašika meda
60 ml soka od limuna
Za prilog
skuvani pirinač ili kus-kus
Način pripreme:
Ispržite krilca, pa izvadite. Dodajte crni luk i pržite dva minuta, pa dodajte beli luk, đumbir i ostale začine po ukusu.
Kuvajte uz mešanje jedan minut, vratite krilca, pa mešajte i okrećite kako bi se uvaljala u začine. Dodajte sirće i supu, poklopite i ostavite da se kuva 25 minuta.
Dodajte suve šljive, med i sok od limuna, pa ostavite da se kuva 10 minuta. Skinite poklopac i kuvajte na jakoj vatri još pet minuta da bi se dobio gust sos.
Služite uz kus-kus ili pirinač.
Vreme pripreme: priprema 15 minuta, kuvanje 55 minuta
(Espreso/Krstarica)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!