PRE PRŽENJA SLANINE OBAVEZNO MORATE DA URADITE 1 STVAR: Samo tako će ispasti HRSKAVA
Prženje slanine, Foto: Printscreen/TikTok/noflakeysalt

njami

PRE PRŽENJA SLANINE OBAVEZNO MORATE DA URADITE 1 STVAR: Samo tako će ispasti HRSKAVA

Međutim pre samog prženja obavezno uradite jednu stvar kako bi bila hrskava i ukusna

Objavljeno:

Znamo da slaninu svi vole da jedu, a naročito ako je domaća.

Međutim pre samog prženja obavezno uradite jednu stvar kako bi bila hrskava i ukusna.

Od sada ćete obraćati pažnju na to.

Slanina
foto: Printscreen/TikTok/flavorgod

Mnogi ljudi vole prženu slaninu, naročito za doručak, a i te kako dodaje šmek svakom jelu. Kako bi bila savršeno hrskava, trebalo bi da je prvo skuvate, tvrdi američki kuvar Rojs Betel.A uz pomoć ovog brzog i jednostavnog trika slanina će biti ukusnija i hrskavija.

Ovaj kuvar iz Kalifornije podelio je na društvenoj mreži TikTok najbolji savet za pripremu ove namirnice, a iako ovo možda zvuči čudno, on tvrdi da u potpunosti deluje.

- Ako želite da dobijete savršeno hrskavu slaninu, morate da je prvo malo skuvate. Znam da zvuči kao da neće uspeti, ali bićete oduševljeni - kaže on u videu koji je pogledalo tri miliona ljudi.

Slanina
foto: Printscreen/RTS

Objašnjavajući svoju metodu, kaže kako svaki komad slanine ima dva dela, mišić kao tamniji deo i masnoću koja je dobro poznati beli deo.

Možete i da čuvate tu posudu kako bi u nju stavili masti od narednih poduhvata sa prženjem slanine, pa baciti tek onda kada se potpuno napuni, kako ne bi prljali posude iznova.

Slanina
foto: Printscreen/TikTok/noflakeysalt

U svakom slučaju, poruka je verovatno do sada jasna: šta god radili, nikako ne bacajte mast niz odvod, jer će svet daleko lepše mirisati bez toga.

- Mišići se vrlo brzo termički obrade, masnoći treba više vremena. Zbog toga se jedan deo u toku prženja prepeče, a drugi ostane mekan. Ovo možete da sprečite ako dodate vodu u tiganj, jer to sprečava postizanje previsoke temperature, dajući masnoći dovoljno vremena da se otopi, što znači da će se mišići i salo krčkati podjednako, a slanina će biti ravnomerno hrskava - pojasnio je.

Kada voda potpuno ispari, prema njegovim rečima, slanina postaje lepa i hrskava, meso neće biti prepečeno niti zagorelo, a masnoća će se savršeno otopiti, pa je rezultat fin i hrskav obrok. A kako ceo postupak izgleda pogledajte u videu u nastavku teksta.

(Espreso/24sedam)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.