savet
KRMENADLE ĆE BITI SOČNE SAMO AKO IH SPREMITE U OVAKVOJ MARINADI: Trik koji svi moraju napamet da znaju
Da bi meso bilo mekano morate da dodate malo jednog sastojka u marinadu
Znamo da se kod nas krmenadle redovno spremaju za ručak.
Domaćice ih prave uz krompir pire uz koji se tope u ustima.
Da bi meso bilo sočno morate da dodate malo jednog sastojka u marinadu.
Zapišite pripremu.
Krmenadle se već tradicionalno pripremaju sa krompirom, bilo pečenim ili pire krompirom. Kao i krompir, krmenadla ima isti problem, a to je što ona hoće da se osuši tokom pripreme.
Krmenadla u marinadi
Ključ sočne krmenadle jeste u tome da ona odstoji u marinadi. Najbolja marinada koju možete spremiti za krmenadlu ima sledeće sastojke: voda, senf, so, biber, suvi začin i beli luk. Uz sve ovo još možete dodati i vrlo malo suncokretovog ulja. Idealno je da bude hladno ceđeno ulje, s obzirom da ono ima mnogo jači ukus.
Krmenadlu dobro uvaljajte u marinadu. Tačnije, bilo bi idealno da ona odstoji jednu noć u marinadi kako bi je dobro upila. Tako pripremljeno meso je u idealnoj formi za pečenje.
Domaćica je otkrila način na koji je naučila da ih priprema, a to jeste tako što ih prvo prži u tiganju 2-3 minuta, taman toliko da meso pobeli. Potom ih stavlja u pleh i na pečenje u rernu na 180C. Pleh obavezno mora biti podmazan, a meso od gore mora biti pokriveno aluminijumskom folijom. Na ovaj način meso će se više krčkati nego što će se peći, te se neće isušiti. Probajte pa se i sami uverite.
(Espreso/Krstarica)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!