MARINIRALA JE MESO U OVOJ VOĆKI I DESILO SE ČUDO: Rešila je problem koji muči sve domaćice u samo JEDNOM POTEZU
Meso, Foto: Printscreen Youtube/Dozus Cook

SJAJNO

MARINIRALA JE MESO U OVOJ VOĆKI I DESILO SE ČUDO: Rešila je problem koji muči sve domaćice u samo JEDNOM POTEZU

Ovo je sjajan trik

Objavljeno:

Želite li da vam se parče svinjskog ili junećeg mesa koje ste spremili topi u ustima, isprobajte ovaj jednostavan trik s kivijem, zahvaljujući kom će meso biti izuzetno mekano.

Jednostavno je, obložite meso kriškama kivija i ostavite ga tako da odstoji neko vreme pre pripreme. Poput mariniranja.

Kivi
foto: Profimedia

Poznato je da kivi sadrži proteolitičke enzime koji potpomažu razgradnju vezivnog tkiva u mesu, zbog čega ono ono postaje vrlo meko. Ukoliko meso stavljate u marinadu, uradite sve kao što ste planirali, i na kraju dodajte na kriške izrezan kivi nekih sat, dva pre pripreme.

Važno da vam meso ne bude predugo obloženo kivijem, kako ne bi postalo previše mekano i raspadalo se tokom pripreme.

Sličan efekat na meso ima i ananas, pa umesto kivija možete koristiti i ovu tropsku voćku,

(Espreso/Stvar ukusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.