OVOGA SE PLAŠE STRŠLJENOVI, A KOŠTA SAMO 30 DINARA: Više im neće pasti na pamet da se PRIBLIŽE VAŠOJ KUĆI
Stršljen, Foto: Profimedia

SJAJNO

OVOGA SE PLAŠE STRŠLJENOVI, A KOŠTA SAMO 30 DINARA: Više im neće pasti na pamet da se PRIBLIŽE VAŠOJ KUĆI

Ova zamka radi i za stršljenove i za ose, ali ne i za pčele, jer za razliku od njih, stršljenovi i ose su alkoholičari

Objavljeno:

Stršljenovi su najveći insekti iz porodice osa, koji su posebno omraženi među ljudima, jer njihov ubod može biti veoma bolan. Zato vam donosimo najbolji način da ih se rešite.

Sa stršljenovima najviše problema imaju pčelari, jer ovi veliki insekti love pčele i umeju da unište čitava pčelinja društva. Zato pčelari najbolje i znaju kako da doskoče stršljenovima. Prenosimo vam nihove tajne.

Za ovu zamku potrebno vam je malo piva, malo šećera i jedna obična plastična flaša.

Sve što treba da uradite jeste da u plastičnu flašu sipate malo piva, dva tri prsta od dna i u pivo dodate malo vode i jednu kašiku šećera. Ova mešavina privlači stršljenove, ali i ose, koji kad uđu u flašu, ne mogu više da izađu i uginu.

Stršljen
foto: Profimedia

Zamka je posebno dobra zbog toga što ne morate da prilazite blizu insektima, već samo postavite zamku i završili ste posao.

Neki pčelari kažu da u mešavinu treba dodati malo sirćeta i da tada bolje deluje. Probajte kako god, nema šanse da ne uhvatite nekog stršljena.

Što se tiče uništavanja gnezda, najbolje je da to prepustite profesionalcima, a ako baš morate da se obračunate s njima, radite to kad padne mrak i postarajte se da budete dobro zaštićeni.

Gnezdo se može paliti brenerom, uništavati jakim insekticidom ili kombinacijom ta dva, a ako je pristupačno, može celo i da se ubaci u deblji najlonski džak.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.