GOLUBOVI SE KRVNIČKI PLAŠE SAMO 1 STVARI: Beže čim to vide na TERASI JER JE PRAVO ZLO, odmah ga nabavite
Golub, Foto: Profimedia

OTKRIVAMO

GOLUBOVI SE KRVNIČKI PLAŠE SAMO 1 STVARI: Beže čim to vide na TERASI JER JE PRAVO ZLO, odmah ga nabavite

Ovo su proverena sredstva koja će vam pomoći da ih se rešite tako da se više nikada ne vrate

Objavljeno:

Golubovi se razmnožavaju veoma brzo. Pored stalnog gugutanja i ostalih neprijatnih zvukova koje proizvode, golubovi mogu naneti ozbiljnu štetu i uništiti balkon ili terasu. Ostavljaju perje, druge nečistoće i naravno izuzetno opasan izmet. Svaki dan morate čistiti za njima, a izmet ptica pored toga što ne miriše prijatno, izuzetno je lepljiv, brzo se skori i predstavlja izvor velikog broja štetnih mikroorganizama koji mogu uzrokovati mnoge bolesti.

Evo šta možete preduzeti preventivno da sprečite posete i naseljavanje golubova na terasu, balkon ili sims prozora.

Čista terasa ili balkon bez ostataka hrane, smeća, starih stvari i novina neće biti toliko privlačna golubovima. Ovi gradski pernati stanovnici su svaštojedi, pa će ih poput svake štetočine privući mrvice i sve što može poslužiti kao hrana. Naročito obratite pažnju da detaljno očistite za kućnim ljubimcem ukoliko ga hranite na terasi.

Voda u podmetačima za saksije takođe može biti pozivnica za neželjene krilate goste. Ako na terasi imate biljke, najbolje je da ih zalivate direktno u zemlju, pazeći da se voda ne skuplja u tacnama i tako mami golubove.

Disk, CD
foto: Profimedia

CD diskovi se sve manje koriste za skladištenje fajlova. To je dobra vest. Verovatno u kući imate stare diskove koji vam više ne trebaju. Okačite ih na terasu tako da reflektuju sunčeve zrake. Ovaj odsjaj bi trebalo da otera ptice sa vaše teritorije. Isto možete postići i običnom aluminijumskom folijom ili reflektujućim trakama.

Volite li ljuto? Golubovi ne vole. Ovo možete iskoristiti da ih se efikasno otarasite. Sipajte zrnevlje, mrvice i pomešajte ih sa čilijem ili crnim biberom. Privučeni hranom, vrlo brzo golubovi će se sjatiti i pokljucati ponuđeni obrok. Neprijatnu ljutinu dugo će pamtiti i zaobilaziti vašu terasu ili sims, a to je upravo ono što želite.

Osim ljutog ukusa, golubovi se plaše vrana i sova. Probajte da nabavite neko strašilo u obliku vrane ili je jednostavno odštampajte i zalepite na tvrdu podlogu.

Ukoliko sve ovo ne urodi plodom i golubovi ipak svakodnevno opsedaju vašu terasu, balkon, simsove ili krov, vreme je da im se ozbiljnije suprotstavite.

Ovo su proverena sredstva koja će vam pomoći da ih se rešite tako da se više nikada ne vrate.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.