EVO KAKO DA VAM SEDE DLAKE PONOVO POTAMNE: Potrebno je da uradite samo OVO
Foto: Vladimir Fedorov / Alamy / Alamy / Profimedia

VAŽNO

EVO KAKO DA VAM SEDE DLAKE PONOVO POTAMNE: Potrebno je da uradite samo OVO

Farbanje sedih dlake na glavi može biti prava gnjavaža, naročito ako ste za njih još premladi.

Objavljeno:

Kosa nam sedi kada iz temena ispadaju folikule dlake i proizvodi se određena količina melanoma, a ponekad i hemikalije koje stavljamo na kosu mogu ubrzati proces.

Evo nekoliko prirodnih rešenja za ovaj problem:

Luk

Oljuštite i usitnite luk dok ne dobijete pastu. Masirajte njome teme glave i kosu i ostavite da stoji 30-ak minuta. Pokrijte glavu kapom za tuširanje da vam luk ne pada u oči. Koristite dobar šampon da isperete sve komadiće i neprijatan miris luka. Ponavljajte ovo svaki dan oko nedelju dana i videćete rezultate.

Limunov sok i ogrozd

Verovatno ogrozd nije nešto što koristite svaki dan, ali možda je ključ vaših problema. Može se kupiti u prodavnicama, a može se kupiti i prah od ogrozda koji je najbolje pomešati sa sokom limuna i umasirati u teme i kosu.

Limunov sok i ulje kokosa

Da side dlake postanu opet tamne nanesite smesu od limunovog soka pomešanog s uljem kokosa. Postupak ponavljajte svaki dan dok ne vidite rezultate. Dodatna prednost ove smese je što je veoma dobra za kosu.

Sok od šargarepe

Možda nije uobičajeno ali ovo je jedan od proizvoda koji će vašoj sedoj kosi pomoći bez da se na nju nanosi. Umesto toga popijte sok od šargarepe, dokazano je da čini čuda za kosu.

Crni čaj

Za one smeđe kose koji žele da potamne svoju kosu, prirodna boja iz crnog čaja radi upravo to, a jača i keratin i melanin u vašoj kosi. Za maksimalan rezultat svaki dan operite kosu u crnom čaju.

Semenke susama

Usitnite ih i tri dana uzastopno masirajte teme da pojačate proizvodnju keratina i melanina.

(Espreso/Krstarica)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.