UKUSNO
U SLADAK KUPUS DODAJTE OVE DVE NAMIRNICE: Veoma je NEOBIČNO, imaćete ručak za medalju (RECEPT)
Ukusnije ne može
Sastojci:
2 kg kupusa
200 g sveže slanine
200 g dimljene kobasice
2 šargarepe
1 zalen
2 dl kuvanog paradajza
4 lista lovora
1 kašičica tucane ljute paprike
1 prstohvat bibera
1 kašičica mlevene slatke paprike
po potrebi so
2 glavice crnog luka
1 kašičica mirođije
1 kašika lista peršuna
Priprema
Šargarepu i zelen iseći na tanke krugove (polukrugove), luk na sitne kockice. Kobasicu iseći na kolutove, a slaninu na sitnije komade.
U suvu šerpu, na tihoj vatri, staviti slaninu kako bi pustila masnoću, zatim dodati luk i dinstati, kada je luk napola dinstan dodati šargarepu, zelen i vodu (da ogrezne) krčkati 10ak minuta, pa dodati kobasicu, a nakon 10 minuta dodavati kupus. Promešati, dodati začine, sok od paradajza i vode (da ogrezne oko 1-1,5 dl), poklopiti i krčkati sat vremena. Dodati list peršuna i mirođiju sitno sečenu, promešati i kuvati još 15ak minuta. Skloniti sa vatre i služiti.
Prijatno!
(Espreso/recepti.com)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!