VODOINSTALATER OTKRIO TRIK ZA ČIŠĆENJE WC ŠOLJE: Košta manje od 200 dinara i OČISTIĆE SVE BEZ HEMIJE
WC šolja, Foto: Profimedia

URADITE SAMI

VODOINSTALATER OTKRIO TRIK ZA ČIŠĆENJE WC ŠOLJE: Košta manje od 200 dinara i OČISTIĆE SVE BEZ HEMIJE

Oduševićete se

Objavljeno: 14:25h

Kada čistimo wc često preskočimo vodokotlić, a on je isto prljav kao i sve u toaletu.

zato je obavezno čistiti ga redovno.

Vodokotlić
foto: Printscreen Instagram/receitasaprendadicas

Kada skinete poklopac vodokotlića u svom WC-u, nemojte se iznenaditi ako vas dočeka velika prljavština. Da, prilikom čišćenja šolje mnogi zaboravljaju da i on mora da se održava kako bi pravilno radio. Bez brige, ako reagujete na vreme, vodokotlić možete sami očistiti uz pomoć sastojaka koje već imate u kući i neće biti potrebe za profesionalnim intervencijama.

Na YouTube kanalu "Uradi sama - Ideje za kreativce", žena je otkrila trik za čišćenje vodokotlića i wc šolje koji joj je pokazao vodoinstalater.

WC šolja
foto: Printscreen/Tik Tok/geo.cleans

Za čišćenje vodokotlića:

limontus

boca sa raspršivačem

alkoholno sirće 9%

Na bocu staviti manji levak, pa u njega sipati oko 50 grama limunske kiseline, što je otprilike pola kesice. Zatim sipajte sirće i promešajte sve. Pre upotrebe ovog spreja, skinite poklopac sa vodokotlića.

Poprskajte sve delove vodokotlića, a zatim u vodu koja je unutra sipajte ostatak kesice limuntusa i litar sirćete. Bilo bi dobro da nakon toga ispustite svu vodu iz vodokotlića, a onda sipate vruću. Limunsku kiselinu i sirće ostavite da stoje sat vremena.

WC šolja, WC, Čišćenje
foto: Profimedia

Za čišćenje wc šolje

Isprskajte wc šolju ostatkom spreja. Miris ovog spreja nije baš prijatan, pa po želji u njega na početku možete dodati i neko eterično ulje. Kada isprskate celu wc šolju, ostavite da malo odstoji, a onda četkom dobro sve izribajte.

Ako vam se na obodu wc šolje stvara kamenac i pojavljuje se ono ružno crvenilo, možete dodatno naprskati wc papir i zalepiti na obode. Takođe ostaviti da odstoji, pa sunđerom prebrisati.

(Espreso/Srbija danas)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.