DA BI VAM ĆUFTE BILE MEKANE OBAVEZNO MORATE DA DODATE 1 SASTOJAK U NJIH: Trik koji kuvarice moraju da ZAPIŠTU
Ćufte u sosu, Foto: Bakinja kuhinja

savet

DA BI VAM ĆUFTE BILE MEKANE OBAVEZNO MORATE DA DODATE 1 SASTOJAK U NJIH: Trik koji kuvarice moraju da ZAPIŠTU

Ono što svi moraju da zapamte jeste trik kako da budu i ukusne i mekane

Objavljeno:

Ćufte se kod nas redovno spremaju za ručak.

Domaćice ih uglavnom kombinuju uz krompir pire.

Ono što svi moraju da zapamte jeste trik kako da budu i ukusne i mekane.

Ćufte
foto: Printscreen/Youtube/Uradi Sama- Ideje za kreativce

Mleveno meso spada među jeftinije i zato ga domaćice često pripremaju. Ali, to nije jedini razlog zašto je mleveno meso redovno na meniju, od njega se prave najukusnija jela, kao što su faširane šnicle ili ćufte. One iskusnije domaćice sigurno misle kako ne postoji više nijedan trik kojim mogu da poboljšaju ukus mesa, ali greše.

Uvek je dobro eksperimentisati i dodavati različite sastojke, jer oni samo mogu da ukus dovedu do savršenstva. Mnogi profesionalni kuvari dodaju jedno povrće u meso, kako bi ono bilo što ukusnije.

1 / 5 Foto: Printscreen/Youtube/Uradi Sama- Ideje za kreativce

Taj tajni sastojak je najobičniji crni luk. Iseckajte ga na kockice i propržite. Zbog prženja luk će biti mekan, blago hrskav i suptilno sladak, pa će mesu dati poseban šmek.

Važno je zapamtiti da luk koji planirate da stavite u mleveno meso ne treba da stoji predugo na šporetu: povrće je potrebno samo lagano propržiti.

Pored crnog luka i rednani krompir može da poboljša ukus ćuftama i faširanim šniclama.

(Espreso/Stvar ukusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.