PRE PRANJA VEŠA U MAŠINU UBACITE VLAŽNU MARAMICU: Kada vidite koliko je genijalno, odmah ćete URADITI ISTO
Veš mašina, Foto: Printscreen/youtube/JECASVAŠTARICA

sjajno

PRE PRANJA VEŠA U MAŠINU UBACITE VLAŽNU MARAMICU: Kada vidite koliko je genijalno, odmah ćete URADITI ISTO

Često se desi da čim izvadimo opran veš iz mašine, na njemu vidimo dlačice

Objavljeno:

Bilo da imate najsavremeniju ili neki stariji model veš mašine, sigurno vam se dogodilo da veš koji ste upravo oprali nije potpuno čist i da pranjem nisu uklonjene sve dlačice i sitni tragovi sa njega.

Ovo je naročito poznato vlasnicima kućnih ljubimaca koji i nakon pranja odeće tamnijih boja na njoj pronalaze sitne dlačice koje mašina nije uklonila. Ali rezultate pranje možete poboljšati jednim trikom koji ne košta ništa.

Veš mašina, Veš, Odeća, Pranje veša, Pranje odeće
foto: Profimedia

Reč je o stavljanju vlažne maramice u mašinu pre nego ubacite veš. Rezultati će biti vidljivi odmah i premašiće sva vaša očekivanja – odeća će biti bez dlačica jer vlažne maramice deluju kao ‘apsorber’ za njih, piše Bright Side.

Kako to pravilno uraditi?

Ono što je važno je da vlažne maramice budu dovoljno čvrste i guste da se ne raspadnu tokom ciklusa pranja, a to možete proveriti tako što ćete rukama pokušati da ih pokidate. Ako ne uspete ili vam je za to potrebno puno snage, dovoljno su čvrste.

Nikako nemojte koristiti papirne maramice umesto vlažnih – one će se raspasti i rublje će imati s još više mrvica i izgledati još gore. Neće vam pomoći ni maramice za skidanje šminke.

Mašina za veš, Veš mašina
foto: Profimedia

Važno je pravilo da na svaku mašinu veša (otprilike 7 do 8 kilograma rublja) ne stavite više od 3 vlažne maramice odjednom. Kad bubanj počne da se okreće, vlažne maramice će se umešati u odeću i skupiti dlake i sitne čestice, a kod svakog pranja koristite novu vlažnu maramicu koju ste izvukli iz paketa.

Ako ne želite da odeća apsorbuje miris vlažne maramice, odaberite one antibakterijske ili bez mirisa, a možete i staviti više omekšivača koji će prikriti miris.

(Espreso/Stil)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.