EVO KOLIKO ZAPRAVO SUVO MESO SME DA STOJI U FRIŽIDERU: Svi to MORATE DA ZAPAMTITE
Suvo meso, Foto: Printscreen/RTS

obratite pažnju

EVO KOLIKO ZAPRAVO SUVO MESO SME DA STOJI U FRIŽIDERU: Svi to MORATE DA ZAPAMTITE

Mnogo porodica, naravno one koje mogu da čuvaju svinje, često se susreću sa izazovom kako da čuvaju slaninu u frižideru ili zamrzivaču

Objavljeno:

Ako ima nečega što ujedinjuje sve severno-slovenske narode, a možda i sve ostale, to je ljubav prema suvom mesu. Uprkos tome što je suvo meso nezamenjivi deo ovdašnje kuhinje, ona nije samo naša, jer je mnogo naroda jede sa zadovoljstvom i to kao usoljenu suvo meso ili domaće suvo meso sa mnogo začina.

Uprkos mišljenju ljubitelja zdrave ishrane, koji se naježe pri samom pomenu reči suvo meso, treba da naglasimo da suvo meso ima niz pozitivnih osobina - osim očigledne, da je neverovatno ukusna i da je omiljeno meze uz vino.

Slanina
foto: Printscreen/RTS

Najvoljenija, bar na našim prostorima, je dimljeno suvo meso, kao i kuvana slanina, koje se kasnije mogu začiniti omiljenim začinima i belim lukom. Nećemo propustiti da spomenemo i kuvanu i prženu slaninu, jer i te vrste imaju svoje obožavaoce.

Mnogo porodica, naravno one koje mogu da čuvaju svinje, često se susreću sa izazovom kako da čuvaju suvo meso u frižideru ili zamrzivaču.

Neobrađena suvo meso može da se čuva oko 3-4 dana u najhladnijem delu frižidera, dok je ne posolite, skuvate ili jednostavno nasečete i stavite u zamrzivač.

suvo meso Dimljena i posoljena slanina imaju značajnije duži period čuvanja. U frižideru, ona se može čuvati oko 3 meseca (ukoliko je ne pojedete već trećeg dana).

Ako ste ipak preterali, pa ste pripremili malo više posoljeno suvo meso za meze, možete je čuvati u zamrzivaču, tako što je čvrsto umotate u najlon, kako ne bi bilo vazduha oko nje. Rok čuvanja je oko 12 meseci, ali vam preporučujemo da je pojedete ranije, jer je neverovatno ukusna.

(Espreso/BonApeti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.