OVO SU SIMPTOMI BOLESTI KOJU IMA MILICA MILŠA: U 20-tim OBOLELA od TOGA, PROŠLA JE KROZ TEŠKE MUKE
Milica Milša, Foto: Printskrin/RTV Pink

čuvajte se

OVO SU SIMPTOMI BOLESTI KOJU IMA MILICA MILŠA: U 20-tim OBOLELA od TOGA, PROŠLA JE KROZ TEŠKE MUKE

Njen suprug Žarko Jokanović i sin Antonije pružali su joj neizmernu podršku tokom oporavka

Objavljeno: 13:21h

Zbog zdravstvenog problema koji joj je godinama onemogućavao kvalitetan život, glumica Milica Milša se nedavno podvrgla tretmanu ubrizgavanja matičnih ćelija u oba kolena.

Ova poznata dama još od dvadeset i pete godine ima oštećene hrskavice u kolenima zbog čega je osećala jake bolove prilikom svakog pokreta nogu.

Njen suprug Žarko Jokanović i sin Antonije pružali su joj neizmernu podršku tokom oporavka.

- Moji problemi su vrlo rano počeli, s 25 godina. Tada sam osetila prve tegobe i išla sam na razne terapije, što mi je tada pomoglo i saniralo problem. Onda su se bolovi javili s mojih trideset godina, pa sam ponovo sredila terapijama kolena. Potom, u 42. godini, bilo mi je baš loše, zbog čega sam išla na lečenje, koje je bilo bezuspešno, iako sam na terapije išla četiri meseca. Posle toga sam upoznala doktora Milana Mileusnića i sve se promenilo- rekla je Milša za Story i nastavila:

1 / 5 Foto: Printscreen Instagram/sandra_bugarski

- Slučajno sam tokom predstave slomila kalcifikate u kolenu tako što sam udarila u pozorišni teg iza scene – iskrenula sam nogu i tako su mi pukli kalcifikati. U Milanovoj klinici sam opet to dovodila u red pomoću jedne mašine, ali moja kolena su, nažalost, starija od mene i to barem 30 godina. Tada su krenuli još neki procesi u kolenima. Prošle godine sam na snimanju slomila meniskus a nisam ni znala za to. "Vukla" sam oko mesec dana te bolove, dok me Žarko nije odveo u Milanovu kliniku da mi to pogleda doktorka Bojana, pošto Mileusnić, nažalost, nije više s nama. Uradila sam magnetnu rezonancu i bilo je jasno da sam dislocirala meniskus, ali su uspeli s dva PRP tretmana da mi ga "zakrpe". Da nije bilo pokojnog doktora Milana i njegove metode, ja ne bih sigurno danas hodala. On me je "dizao iz mrtvih". Stalno se usavršavao i neprestano je nabavljao originalne mašine koje su mu pomagale u inovativnim metodama lečenja. Bio je najbolji doktor i najbolji čovek- završila je glumica.,

Inače, bol može biti prisutan ne samo tokom kretanja, već i u mirovanju. Ako se ne leči na vreme, može doći do trajnog oštećenja zglobne hrskavice i negativnog uticaja ne samo na koleno već i na celo telo. Ukoliko vam koleno pucketa i škripi, imate otok, otežano se krećete, osećate toplinu u bolnom predelu, kao i nestabilnost donjeg dela noge – važno je da se odmah obratite lekaru.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.