STARI KUVARI OBAVEZNO DODAJU 1 SASTOJAK U PASULJ: Caka koju svi moraju da KORISTE
Pasulj u šerpi, Foto: Prinstcreen/Youtube/Ivana's corner

preukusno

STARI KUVARI OBAVEZNO DODAJU 1 SASTOJAK U PASULJ: Caka koju svi moraju da KORISTE

Jedan sastojak mu daje posebnu aromu

Objavljeno:

Zapišite trik starih kuvara za pasulj.

Jedan sastojak mu daje posebnu aromu.

Recept će vas oduševiti.

Pasulj
foto: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic

Sastojci:

450 g pasulja (tetovac ili gradištanac)

2 glavice crnog luka

1 struk praziluka

2 lovorova lista

300 g suvog mesa (rebarca)

1 kašičica crvene mlevene paprika

Pasulj
foto: Printscreen TikTok/exdebela

1/2 kašičice mlevenog bibera

1 kašika biljnog začina

2 kašike brašna

30 ml ulja

po ukusu soli

Priprema:

Pasulj očistiti, oprati i potopiti ga u hladnu vodu uveče pre kuvanja. Ujutru staviti da se kuva, pustiti da provri, pa kuvati oko desetak minuta. Procediti prvu vodu, pa pasulj naliti toplom vodom. Iseckati sitnije 2 glavice crnog luka, pa dodati pasulju, kao i 2 lovorova lista.

Pasulj
foto: Printscreen/Youtube/ Mama Buba

Očistiti i naseći šargarepu, propržiti s lukom, pa dodati pasulju. Dodati suvo meso ili rebra. Kuvati oko sat i po do dva sata (u zavisnosti od vrste pasulja). Po potrebi dodati još vode, u zavisnosti koliko čorbast pasulj želite.

Kad je pasulj kuvan, napraviti zapršku. Zagrejati ulje u tiganju, dodati brašno, propržiti pazeći da ne zagori. Prohladiti, pa dodati mlevenu papriku. Dobro promešati i sipati u kuvani pasulj. Dodati biljni začin po ukus, biber i soli po ukusu. Kuvati još 5 minuta i isključiti.

(Espreso/Krstarica)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.