preukusno
STARI KUVARI OBAVEZNO DODAJU 1 SASTOJAK U PASULJ: Caka koju svi moraju da KORISTE
Jedan sastojak mu daje posebnu aromu
Zapišite trik starih kuvara za pasulj.
Jedan sastojak mu daje posebnu aromu.
Recept će vas oduševiti.
Sastojci:
450 g pasulja (tetovac ili gradištanac)
2 glavice crnog luka
1 struk praziluka
2 lovorova lista
300 g suvog mesa (rebarca)
1 kašičica crvene mlevene paprika
1/2 kašičice mlevenog bibera
1 kašika biljnog začina
2 kašike brašna
30 ml ulja
po ukusu soli
Priprema:
Pasulj očistiti, oprati i potopiti ga u hladnu vodu uveče pre kuvanja. Ujutru staviti da se kuva, pustiti da provri, pa kuvati oko desetak minuta. Procediti prvu vodu, pa pasulj naliti toplom vodom. Iseckati sitnije 2 glavice crnog luka, pa dodati pasulju, kao i 2 lovorova lista.
Očistiti i naseći šargarepu, propržiti s lukom, pa dodati pasulju. Dodati suvo meso ili rebra. Kuvati oko sat i po do dva sata (u zavisnosti od vrste pasulja). Po potrebi dodati još vode, u zavisnosti koliko čorbast pasulj želite.
Kad je pasulj kuvan, napraviti zapršku. Zagrejati ulje u tiganju, dodati brašno, propržiti pazeći da ne zagori. Prohladiti, pa dodati mlevenu papriku. Dobro promešati i sipati u kuvani pasulj. Dodati biljni začin po ukus, biber i soli po ukusu. Kuvati još 5 minuta i isključiti.
(Espreso/Krstarica)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!