MNOGI GREŠE KADA DRŽE SAT NA OVOM MESTU U KUĆI: Odmah ga pomerite, privlači NEGATIVNU ENERGIJU U DOM
Sat, Foto: Profimedia

oprezno

MNOGI GREŠE KADA DRŽE SAT NA OVOM MESTU U KUĆI: Odmah ga pomerite, privlači NEGATIVNU ENERGIJU U DOM

Prvo i osnovno pravilo je da se sat postavlja u prostoriju koja je prometna ili u kojoj ima najviše aktivnosti

Objavljeno:

Sat predstavlja bitan simbol i kao takav označava kretanje, akciju i promenu.

Feng šui pravila za privlačenje sreće i pozitivne energije u dom kažu da je veoma važno na koje mesto ćete u kući postaviti sat, piše Espreso.rs.

Prvo i osnovno pravilo je da se sat postavlja u prostoriju koja je prometna ili u kojoj ima najviše aktivnosti. Takva je dnevna soba gde ukućani najviše komuniciraju i gde provode najviše vremena.

Sat
foto: Profimedia

Takođe dobra opcija je da se sat postavi u radnoj sobi ili kancelariji. Korisno je da imate sat koji će pokazivati koliko vremena ste proveli u radu.

Na jednom mestu nikako nije dobro da držite sat: u spavaćoj sobi. Ta soba služi isključivo za odmor, kao i postizanje seksualne energije, gde je vreme najmanje bitno. Najbolje je sat da postavite u dnevnu sobu ili posebnu prostoriju, gde će svi, pa čak i gosti, moći da ga vide.

Postoje još neka mesta gde je, prema Feng šui pravilima, dobro držati sat. To su dečija soba, kao i soba kod beba zbog hranjenja. Najbolje je da koristite samo satove koje nemaju klatno ili zvuk, nego digitalne.

Kod starije dece, satovi se koriste da deca ne zakasne u školu, pa je dobro da jedan takav postavite u njihovoj sobi. Nabavite neki sat lepog dizajna. Satovi koji su ukrašeni slikama četiri godišnja doba, ili koji pokazuju sunce i mesec, dan i noć, su odlična kombinacija za privlačenje pozitivne energije kod dece.

Nameštaj, Dnevna soba
foto: Profimedia

Na ova mesta sat nikada ne stavljajte

Sat nikada ne stavljajte na zid naspram ulaznih vrata. Na istoku, prema Feng šui tradiciji, glavni element je drvo. Zato se nikada na zidove ne stavljaju satovi koji su napravljeni od metala, a najbolje zamene su im oni od drveta, kamena ili plastike.

Zbog određenog ritma koji se čuje tokom rada mehaničkih satova, nemojte da ga držite u spavaćoj sobi. Ritam srca i sata koji čujete je različit i izaziva neritmičan rad srca i nerviranje ukućana u toj sobi.

Ne čuvajte pokvarene satove ili bez baterije. Prema Fung šui običajima, pokvareni satovi donose lošu i blokiranu energiju u dom.

(Espreso/Krstarica)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.