UMESTO MLEVENOG MESA STAVITE OVU VRSTU U SARMU: Ukusniju nikada NISTE PROBALI, daje POSEBAN ŠMEK
Sarma u šerpi, Foto: Printscreen TikTok/majaa1302

njamiii

UMESTO MLEVENOG MESA STAVITE OVU VRSTU U SARMU: Ukusniju nikada NISTE PROBALI, daje POSEBAN ŠMEK

Sarma je postala kultno jelo, a svaka domaćica ima neku svoju tajnu kako je priprema

Objavljeno:

Sarma je omiljeno jelo svih Srba, a umesto mlevenog mesa koristite kolenicu.

Sarma od kiselog kupusa je nezaobilazna u zimskim mesecima, a pogotovo kada su neka slavlja. Sarma je postala kultno jelo, a svaka domaćica ima neku svoju tajnu kako je priprema. Uglavnom se kiseli kupus puni mlevenim mesom i pirinčem, ali isprobajte i sarmu sa kolenicom. Definitivno ćete se oduševiti.

Sastojci:

1 glavica kiselog kupusa

700 g suve kolenice

Sarma
foto: Printscreen/Youtube/ My kitchen Tanja

lovor list

Priprema: Operite meso, pa stavite u šerpu i prelijte vodom. Kuvajte dok ne počne da se raspada, pa izvadite i ostavite da se ohladi. Listove kiselog kupusa potopite u vodu nekih 15 minuta. Zatim meso odvojite od kostiju i kožice i isecite na krupnije komade. Zatim na svaki kraj lista stavite 2-3 komada mesa i urolajte sarmu. Poređajte u šerpu, pa stavite lovorov list i sipajte vodu u kojoj se kuvalo meso. Stavite i tanko sečenu slaninu. Krčkajte oko 3 sata na tihoj vatri ili dok ne ispari tečnost.

(Espreso/Stvar ukusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.