ČAK I ISKUSNE DOMAĆICE PRAVE OVE GREŠKE: Evo da li brašno mora da se proseje pre dodavanja u TESTO ILI SOS
Brašno, Foto: Profimedia

veoma važno

ČAK I ISKUSNE DOMAĆICE PRAVE OVE GREŠKE: Evo da li brašno mora da se proseje pre dodavanja u TESTO ILI SOS

U nastavku teksta saznajte u kojim situacijama brašno treba da se proseje, a u kojima ne

Objavljeno:

Oni koji tek počinju da kuvaju često za savete pitaju mame, bake ili neke prijateljice koje su već iskusne kuvarice. Ali, svaka ima neki svoj način na koji priprema jela, a postoje neke "cake" za koje čak i najiskusnije domaćice nisu sigurne kako treba da urade. Jedan od tih primera je i u kojim situacijama treba prosejati brašno.

Brašno je upravo onaj sastojak koji je, bez preterivanja, prisutan u većini recepata, od palačinki do vrhunskih umaka, a evo šta kažu profesionalni kuvari.

Testo
foto: Printscreen Youtube/Bokina kuhinja

Prosejati ili ne

Što se tiče pripreme sosova, profesionalni kuvari kažu da prosejavanje brašna ovde ne igra ulogu.

Ali što se tiče pripreme testa, bilo za slatka ili slana peciva, hleb, palačinke... najbolje je da prosejte brašno. Dobijeno jelo od testa će tako biti vazdušastije, stoje i druge tajne. Osim toga, ako brašno nije najsvežije, onda će propuštanjem kroz sito, mešenje testa bez grudvica, svakako biti lakše i brže.

(Espreso/Stvar ukusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Adria media