u slast
SRBI SE PONOSE OVAKVOM PITOM, PRAVA JE DOMAĆINSKA I ZA SVAKU KUĆU: Evo koji sastojak je glavna ZVEZDA (FOTO)
Prvu koru premazati uljem dodati drugu koru pa je premazati smesom
Baka nam otkriva recept da sočnu i prefinjenu pitu sa všnjama i jogurtom.
Potrebno je:
gotove tanke kore
300 gr višanja smrznutih
2 jaja
100-150 gr šećera
1 vanilin šećer
100 ml jogurta
30 ml ulja
100 gr griza
pola praška za peciva
Priprema:
Umutiti jaja sa šećerom,dodati, griz i prašak za pecivo ,jogurt, ulje i sve izmešati. Prvu koru premazati uljem dodati drugu koru pa je premazati smesom.
Posuti plovinom višanja pa uviti u rolnicu.Sledeću ponoviti postupak stim sto prvu rolnicu staviti u drugu i zajedno sve uviti u rolat.
Staviti u uzan pleh obložen pek papirom.
Peći na 200 stepeni C 40- 50 min
(Espreso)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!