OVAKO SE SPREMA NAJBOLJA ZGUŽVANA GIBANICA: Da bi ispala kako treba prelijte je sa OVOM MEŠAVINOM (RECEPT)
Gibanica, Foto: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic

PREUKUSNO

OVAKO SE SPREMA NAJBOLJA ZGUŽVANA GIBANICA: Da bi ispala kako treba prelijte je sa OVOM MEŠAVINOM (RECEPT)

Sjajna gibanica koja će obogatiti vašu trpezu

Objavljeno:

Potrebno je:

500 g kora za gibanicu

250 g sira

2 jajeta

100 ml jogurta

150 ml kisele vode

50 ml ulja

1 kašika ulja

1/2 šoljice vode

Priprema

Ulupati jaja, dodati sir, jogurt i ulje sve dobro izmešati. Dodati i kiselu vodu. U pola šoljice vode staviti 1 kašiku ulja, promešati. Time premazati prve dve i poslednje dve kore.

Tepsiju obložiti papirom za pečenje ili premazati uljem. Staviti jednu koru, poprskati je mešavinom vode i ulja, staviti i drugu koru, opet malo vode i ulja. Dve kore zguzvati, utopiti ih u fil pa staviti u tepsiju, jednu pored druge. Preko staviti koru, da joj ne izlaze ćoškovi iz tepsije. Pa opet dve utopljene u fil pa jedna preko i tako dok se ne utroši sav materijal. Završiti sa dve suve kore, premazati ih mešavinom voda ulje.

Peći oko 40 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. U toku pečenja smanjivati temperaturu (do 150 stepeni).

Prijatno!

(Espreso/Recepti.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.